2026 290. kitabı
Thomas More'un hayatı ve düşünceleri üzerine odaklanan bu eser, sadece bir tarih anlatısı değil; aynı zamanda bir karakter inşası hikayesi. "Ütopya" kavramının babası olan More’un, inançları ve doğruları uğruna ölümü nasıl göze aldığını okumak oldukça sarsıcı. Felsefi Derinlik: Platon’un ünlü "Filozofların kral olması" idealine atıfta bulunan başlığıyla kitap, yönetim ve ahlak arasındaki o kadim ilişkiyi sorgulatıyor. Karakter Analizi: Kitap, More'u sadece bir siyasetçi olarak değil, "vicdan özgürlüğü" kavramını hayatıyla ödeyen bir düşünür olarak ele alıyor. Dönemin karanlık siyasi atmosferine rağmen sergilediği dik duruş etkileyici. Kısa ve Etkili: 80 sayfalık bu derleme, More’un karmaşık dünyasını sadeleştirerek okuyucuya sunuyor. "Çürüyen bir bedene kıyasla ebedi olan ruhtan" bahseden alıntısı, kitabın manevi ağırlığını özetliyor. Neden Okunmalı? Adalet, dürüstlük ve prensiplerin dünyevi güçten daha değerli olduğunu hatırlamak için. Modern siyaset felsefesinin köklerine kısa bir yolculuk yapmak isteyenler için ideal.