Geçmişin İzinde Bir Yolculuk
2026 40. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2026 22:34
Malma İstasyonu, ilk sayfalardan itibaren beni içine çeken ve bitirdikten sonra da uzun süre düşündüren bir kitap oldu. Hikâye sadece yaşanan olayları anlatmakla kalmıyor, karakterlerin iç dünyalarına da derinlemesine inmeyi başarıyor. Özellikle aile bağları, geçmişin insan hayatındaki etkileri ve aidiyet duygusu üzerine düşündürdü. Karakterlerin yaşadıkları duygular bana oldukça gerçekçi geldi; bu yüzden okurken onlarla empati kurmakta zorlanmadım. Yazarın anlatımı sade ve akıcı olmasına rağmen oldukça etkileyici. Olaylar yavaş yavaş şekillenirken merak duygusu sürekli canlı kalıyor. Kitap boyunca zaman zaman hüzünlendim, zaman zaman da karakterlerin seçimleri üzerine düşündüm. Her karakterin hikâyeye kattığı ayrı bir derinlik vardı. Özellikle insan hayatında verilen kararların ve geçmişte yaşananların geleceği nasıl etkileyebileceğini başarılı bir şekilde yansıtıyor. Benim için sadece okunup bitirilen bir roman olmadı; duygusal olarak iz bırakan ve bazı konularda düşünmeye sevk eden bir eser oldu. Sakin ama güçlü hikâyeleri sevenlere gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.
Malma İstasyonuAlex Schulman · Timaş Yayınları · 20245,3bin okunma