Bir gecede kaybolan bir kadın. Ardından başka kayboluşlar. Ve hiçbir şey göründüğü gibi değil...
Bu kitap, iki farklı zaman diliminde ilerleyen ve üç farklı anlatıcının gözünden anlatılan kurgusuyla beni ilk sayfadan yakaladı. Meredith ve Kate geçmişin karanlık sırlarını açığa çıkarırken, Leo günümüzde parçaları birleştiriyor. Her bölümde yeni bir şüpheli ortaya çıkıyor ve güven duygunuz yavaş yavaş elinizden kayıp gidiyor.
Yazar gerilimi öyle ustalıkla inşa etmiş ki okurken neredeyse herkesten şüphe duydum. Tam "katili buldum" dediğim anda yeni bir detay ortaya çıktı. Finaldeki ters köşe ise bütün taşları yerine oturturken beni tamamen hazırlıksız yakaladı.
Hikâye, gece koşusuna çıkan Shelby'nin ortadan kaybolmasıyla başlıyor. Ardından aynı mahalleden Meredith ve kızı Delilah da kayboluyor. İnsanlar birer birer yok olmaya başlayınca mahalleyi korku ve paranoya sarıyor. Sayfalar ilerledikçe sadece bir kayıp vakasını değil, tek bir olayın hayatları nasıl geri dönülmez şekilde değiştirdiğini de okuyoruz.
Özellikle küçük bir kızın karanlıkta yaşadığı sahneler beni derinden etkiledi. Korkusu, çaresizliği ve yalnızlığı satırlardan taşıp geldi. Shelby'nin doğum sahnesi ise kitabın en sarsıcı bölümlerinden biriydi. Bir insanın yaptığı hata ya da aldığı yanlış kararın kaç hayatı etkileyebileceğini tokat gibi yüzünüze vuruyor.
Kitap sadece bir gerilim romanı değil. Kadınların doğum sürecinde ve sonrasında yaşadıkları zorlukları, eşleriyle ilişkilerini, toplumun kadınlara yüklediği görünmez sorumlulukları da güçlü bir şekilde ele alıyor. Gazetecilerin haber uğruna sınırları zorlaması, insanların para için gerçekleri çarpıtması ve korkunun insanı ne kadar ileri götürebileceği de hikâyenin dikkat çeken yönlerinden.
Ve şu cümle...
"Çocuk kaçırmak, dünyanın en kolay şeyi."
Okurken ürperdim. Çünkü bu yalnızca kitapta kalmayan, gerçek hayatta da karşılığı olan korkunç bir gerçeği hatırlatıyor.
Gerilim, psikolojik baskı, aile sırları ve güçlü toplumsal mesajlar içeren; son sayfasına kadar merak duygusunu canlı tutan bir kitaptı. Yazarın kalemiyle ilk kez tanıştım ama son olmayacağı kesin.
#bookstagramturkiye #kitapyorumu #gerilimkitapları #psikolojikgerilim #okudumbitti #kitaptavsiyesi #booklover #kitapönerisi #okumahalleri #bookstagramtr