2025 20. kitabı
fantastik kitap severleri böyle alalım. öncelikle beni tavladığı gibi sizi de tavlasın diye harry potter severlerin muhakkak okumak isteyeceği bir kitap olduğu bilgisini vermek isterim. zira, en güçlü motivasyonu bu. 5 serilik bir serüvenin ilk kitabı olan akarnae, bildiğimiz dünyada yaşayan alex isimli kızın yanlışlıkla medora paralel dünyasındaki (sanırım böyle tanımlanabilir) akarnae okuluna açılan bir kapıdan geçmesi ile başlıyor. kendini bir ormanda buluyor, ilk karşılaştığı kişi önemli biri ama farkında değil. ikinci karşılaştığı kişiler ise bundan sonraki yol arkadaşları olacak. sıkıca tutunun. ilk kitaplar her zaman biraz evreni anlatmakla geçer zaten o yüzden daha durağandır. karakterimiz kendi dünyasına geri dönme çabasında keşif yapıyor. okurken de birçok benzerlik mutlaka gözünüze çarpacak. harry potter gibi 3 arkadaş olmaları, kötü ana karakter ile baş karakterimizin birbirine amansız bir şekilde bağlanması falan. her ne olursa olsun bence su gibi akıyor, çerezlik bir seri de denebilir. belki asla etkilenip ne kadar güzel bir fantastik demiş olmayacaksınız ama güzel vakit geçirdim diyebileceğiniz bir kitap. bir şans verin bence.
AkarnaeLynette Noni · Artemis Yayınları · 2022458 okunma