Merhabalar
Bugün sizlere sevgili @irem.kpl yazarın kaleminden çıkan Labaraskuvi adlı fantastik kitabı ile geldim...
" Lahan'da insanlar yavaş yavaş ölüyorlardı. Kimseye yardım edemiyordum, edilmiyordu. Gece sokağa çıkmak yasaktı ve çıktığın an alacaklardan kimse sorumlu olmayacaktı. Çünkü abraska ile mücadele etmek söz konusu bile değildi... "
fantastik ve gizem severler bu kitaba bayılacak. Kitap oldukça sürükleyici bir roman.
Hikâye, geceleri ölümcül yaratıkların ortaya çıktığı Lahan şehrinde geçiyor. Haber muhabiri Priscilla en başından itibaren, olayları araştırma sürecini yöneten ve daha merak uyandırıcı hale getiren kişi oluyor.
Çünkü yaratık Priscilla'yı görür ve o an ona birşey yapmaz ama haber devam eder gider.
Şehri Abraska adı verilen yaratıkların yarattığı tehdit, tüm halkı abluka altına alıyor.
Ben bazen korkmadı değilim benide ısırırsa diye.
Akşam olduktan sonra insanların sokağa çıkmaya korktuğu, yardım çığlıklarına bile kayıtsız kalmak zorunda kaldığı bu şehir oldukça karanlık ve etkileyici bir atmosfere sahip.
Abraskalar hakkında halka anlatılanların doğru olmadığını düşünerek araştırmalara başlıyor ve yayımladığı bir makalenin ardından olaylar beklenmedik bir şekilde büyüyor.
Kitap boyunca Abraskaların yalnızca canavar olmadığını, iyi ve kötü olarak ayrıldıklarını görüyoruz.
Bu durum kitaba ayrı bir farklı derinlik katıyor. Priscilla'nın gerçeği ortaya çıkarmaya çalışırken hem kendini hem de sevdiklerini koruma çabası oldukça tedirgin ediciydi.
Ayrıca Miria ile olan dostluğu ve Easley ile arasındaki ilişki dinamiği de hikâyeye duygusal bir boyut kazandırıyor.
Yazarın kurduğu dünya oldukça detaylı ve merak uyandırıcıydı. Gerilim, gizem, fantastik unsurlar ve kişi ilişkileri dengeli bir şekilde ilerliyordu.
Bazı bölümlerde daha fazla karakter derinliği görmek isterdim ancak bu durum okuma keyfimi çok fazla etkilemedi.
Fantastik ve gizem türünü sevenlerin şans vermesi gereken, sürükleyici ve akıcı bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Özellikle karanlık atmosferi ve sürekli canlı kalan merak unsuru sayesinde sayfalar hızla akıp gidiyor.