2026 36. kitabı
Okunma: 12 Haziran 2026 23:50
Kitabı elime aldığımda bir polisiye okuyacağımı düşünmüştüm. Ancak sayfalar ilerledikçe bunun klasik bir polisiye olmadığını fark ettim. Bu durum bende bir hayal kırıklığı yaratmadı, aksine hikâyenin farklı yönleri beni daha çok etkiledi. Günay Gafur, güçlü kalemiyle günümüzün gerçeklerini kurguya ustalıkla harmanlamış. Okurken sadece olayları takip etmiyor, aynı zamanda yaşadığımız dünyayı da sorguluyorsunuz. Her gün yeni bir felaket haberiyle karşılaştığımız, kötülüklerin ve belirsizliklerin arttığı bir dönemde yaşıyoruz. İnsan bazen tüm bunları düşünmekten yoruluyor ve ister istemez “Çocuklarımıza nasıl bir gelecek bırakıyoruz?” sorusunu kendine soruyor. Yazar, tam da bu noktada okuru düşündürmeyi başarıyor. Toplumsal sorunları, insan ilişkilerini ve günümüzün karmaşık yapısını etkileyici bir şekilde ele almış. Akıcı anlatımı ve gerçekçi yaklaşımı sayesinde kitap boyunca ilgim hiç azalmadı. Hem düşündüren hem de etkileyen bir okuma deneyimi arayanlara gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir eser oldu.
EmpatGünay Gafur · Kırmızı Kedi Yayınevi · 20262 okunma