Puan vermedi·360 syf.····Okunma: 08 Haziran 2026 11:29 Ama NEDEN...
UNUTULMUŞ KUŞLAR GÖĞÜ - 3
#kitapyorumu
Yine ben... Bu seriye birden fazla gönderi yaptım ve daha da yapacak gibiyim çünkü RANS ve EVERA'ya aşığım.
Zaten konuyu bir önceki posta uzun uzun anlattım o yüzden UYARIYORUM bu bir SPOİLER içeren eleştiri yorumudur!
Öncelikle bu seriyi ne kadar sevdiğimi anlatmama gerek olmadığını belirtmek isterim çünkü zaten ilk iki kitaba 10 tam puan vermemden ve hiç beni rahatsız eden bir konuya değinmememden anlamış olmalısınız. (Çünkü benim KEŞKE bu olmasaydı demeden yazdığım kitap incelemesi yok denecek kadar az.)
Yani eğer gerçekten on vermişsem her şeyiyle beni kendine hayran bırakmıştır demektir. O yüzdendir ki o muhteşem iki kitaptan sonra bu kitabın sonu beni hayal kırıklığına uğrattı. Sadece sonu da değil aslında...
Durun baştan anlatayım siz de haksız mıyım beni aydınlattın.
Öncelikle kitabın başlarını çok sevdim. Daha önceki postta dediğim gibi, kitabın Sallida'yla başlaması beni üzdü çünkü ben Rans ve Evera’yı özlemiştim ve sonlarının öyle biteceğini düşünmek beni çok üzmüştü. Ona rağmen bir an da ortaya çıkan Sallida ve ona eşlik eden Kran! Offf muhteşemdi. Aralarındaki uyum ateş ediyordu. Ki Kran'da bir şey olduğunu bilmemize rağmen ikilinin enerjisi, elektriği en iyi yazarların bile yakalaması zor bir başarıydı. Biz buradan 3 kitaplık yeni bir;
"Düşmandan Aşka" beklerken yazar bir ters köşe yaparak onlara o kadar hazin bir son yazdı ki şok oldum. Böyle bir uyum nasıl harcanır inanamıyorum. Hadi tamam diyip yola devam ettik Evera uyandı, onun gibi başka çocuklar olduğunu öğrendi, Sallida'yı buldu. Sallida annesi için Evera çocuklar için yola düştü. Offf dedim her şey yeni başlıyor çok heyecanlı! Yine en tepeye çıkıp yere çakılmışız gibi bir an da her şey BAŞA döndü.
Ben burada o kadar şaşırdım ki anlatamam. Çünkü o kadar çok olay vardı ki bir an da hepsi yok oldu. O zaman biz bunca satırı niye okuduk. Yine de itiraf ediyorum sandım ki, daha önce başka yayınevinde çıkıp sonra burada devam eden seri için okuyucu bu kadar beklemişken ZEY olayının herkesin içinde bir ukde kalmaması için yazarın finali böyle mutlu bağlamak istediğini düşündüm.
Ama olay şu ki ben canım yazarım artık seri bitsin diye olayları bir an da kesmek istemiş hissine kapıldım. Her şeyi anlatığı tüm olayı olduğu yerde bıraktı ve bir kaç bölüm ekleyerek final yazdı.
Yine de sanırım Rans'ın o ormanda her şeyi hatırladığı an da SON yazısını okusaydım buraya kadar okuduğum her şeyin boşa gitmesine bile razı olurdum. Evet ucu acık bir son olurdu ama biz onu kafamızda bin şekilde bitirirdik.
Fakat kaç yıldır Rans ve Evera hikayesini bekleyen bizler için bu kadar muallakta kalan bu kadar üzücü bir sonu biz hak etmedik. Asla kabullenemiyorum.
Bu savaş, onca acı, Leya, Zey, Rat, Ritan, Refeyn, Oliver... daha bir çok karakter hepsinin üzerinde o AŞK böyle bir sonu hak etmedi.
Benim için çok çok çok üzücü ve hayal kırıklığıyla dolu bir kitaptı. Keşke böyle olmasaydı...
Yine de seriye en azından RANS gibi bir karakterle tanışmadan veda etmeyin. Okuyun okutun ve dediğim sahnede kitabı kapatın ve sonu okumayın.
XOXO
(Umarım bir gün bu seri için bir kitap daha yazılır ve biz o mutlu sona kavuşuruz.)