·472 syf.····Okunma: 11 Haziran 2026 20:40 (Spoiler İçerir.)
Yeşil Peri Gecesi, Ayfer Tunç’un üçlemesinin ikinci kitabıdır. İlk kitabı olan Kapak Kızı’nda asıl karakterimiz olan Şebnem’e söz hakkı verilmez. Orada kıskanılır, yargılanır ve dışlanır. Şimdi Yeşil Peri Gecesi’nde artık söz hakkı Şebnem’e aittir. Selda ve Ersin’den dinlediğimiz Şebnem’i şimdi kendisinden dinliyoruz.
Şebnem, annesi ve babasıyla çok mutlu bir hayat sürerken babası iş kazası geçirir. Babasının geçirdiği bu iş kazasından sonra hayatları adeta tepetaklak olur. Artık hiçbir şey eskisi gibi olmaz. Babası hayata küser, annesi ise onları terk eder. Bu şekilde yalnızlaşan Şebnem de ilgiyi başkalarından bekler. Hayatına sayısız erkek girer. Seçkin, Ali, Haluk ve son olarak Osman. Şebnem, Osman ile evlenir. Aklında hala unutamadığı gerçek aşkı Ali olsa da Osman’ı gerçekten sever. İkisinin de hayatı hiç kolay geçmediği için adeta birbirlerine sahip çıkarlar. Yıllar önce bir dergi çekimine verdiği çıplak pozlar Osman ile evliyken yoluna çıkar ve onu büyük bir sınava sürükler. Teoman(Osman’ın kardeşi), Şebnem’i Uluçmüdür(Teoman’ın nişanlısı Leyla’nın dayısı) ile birlikte olması için zorlar. Teoman bunu yapmak zorunda çünkü çok istediği hayatı Uluçmüdür ona sunacaktır. Şebnem’e kafayı takan Uluçmüdür onunla bir gece geçirir. Bu geceden sonra Şebnem büyük bir plan yaparak Uluçmüdür’ün, Teoman’ın ve Osman’ın hayatını yerle bir eder. Ben yanacaksam hepsi benimle birlikte yansın düşüncesiyle sonlarını kendi elleriyle hazırlar. Bu süreçte yanında da eski aşkı Ali vardır.
Serinin ilk kitabı olan Kapak Kızı çok güzel bir kitaptı ancak sonunun daha etkileyici bir şekilde bitmesini beklemiştim. O yüzden Yeşil Peri Gecesi’ne başlarken yine öyle olur diye tereddüt ettim. Öyle olmadı arkadaşlar seriye devam edin çünkü beklediğiniz o çarpıcı ve etkileyici sonu Yeşil Peri Gecesi’nde göreceksiniz. Ayfer Tunç mükemmel bir şekilde yazıyor. Seçilen kelimeler, kurulan cümleler, anlatılan konu… Kısacası dili, üslubu, anlatımı, betimlemeleri fazlasıyla iyiydi. Kitabı okurken kendimi Şebnem ile yaşayan görünmez biri gibi hissettim. O kadar hikayenin içine girdim ki etkisinden bir süre çıkamadım. Kesinlikle ve kesinlikle okumanızı tavsiye ediyorum. Sırada Osman var, bir de Osman’ın ağzından Şebnem’i ve olanları okuyacağız. Okumak için sabırsızlanıyorum.