2026 4. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2026 12:37
Nanami, ortaokula giden meraklı ve kitapları çok seven bir kızdır. Annesini küçük yaşta kaybetmiş, babasıyla birlikte büyümüştür. Babası onu sık sık şehrin büyük kütüphanesine götürür. Kütüphanenin görevlisi olan Bay Hamamura, dışarıdan bakıldığında aksi ve huysuz görünse de aslında iyi kalpli bir adamdır. Bir gün Nanami, kütüphanedeki bazı kitapların gizemli bir şekilde kaybolduğunu fark eder. Durumu Bay Hamamura'ya anlattığında, onun sadece abarttığını düşünür ve kitapların ödünç alınmış olabileceğini söyler. Ancak Nanami bu açıklamayla yetinmez. En yakın arkadaşı İtsuka ile kütüphanede buluştuğunda bu durumu paylaşır. İtsuka, Nanami'nin gözlem gücüne güvenir ve gerçekten sıra dışı bir şeyler olmuş olabileceğini söyler. Bunun üzerine Nanami kaybolan kitapların sırrını araştırmaya karar verir. Araştırması sırasında Fransız edebiyatı bölümünde şüpheli bir kişi fark eder ve onu takip eder. Takip ettiği kişi gizli bir geçitten geçince Nanami de peşinden gider. İşte o sırada karşısına Tekir adlı konuşan bir kedi çıkar. Tekir, Nanami'nin uzun zamandır aradığı kişi olduğunu düşünmektedir. Nanami ve Tekir, kaybolan kitapların izini sürerken Rintaro ile tanışırlar. Rintaro, bir sahaf dükkânının sahibidir ve daha önce Tekir'e yardım etmiş cesur bir gençtir. Birlikte, kitapları yok etmek ve onların değerini unutturmak isteyen gizemli Gri Adam'a karşı mücadele ederler. Nanami, Tekir ve Rintaro; cesaretleri, dostlukları ve kitaplara olan sevgileri sayesinde kütüphaneyi ve kitapların dünyasını korumak için unutulmaz bir maceraya atılırlar. Bu yolculuk boyunca kitapların insan hayatındaki önemini, dostluğun gücünü ve inandıkları değerler uğruna mücadele etmeyi öğrenirler.
Kütüphaneyi Kurtaran KediSosuke Natsukawa · Athica Yayınları · 202556 okunma