·233 syf.····Okunma: 13 Haziran 2026 23:02 Masumiyetin Yükü, yalnızca yaşanan olayları değil, o olayların insanların ruhunda bıraktığı izleri anlatan etkileyici bir roman. Hikâye boyunca karakterlerin geçmişleriyle, pişmanlıklarıyla ve taşımak zorunda kaldıkları duygusal yüklerle yüzleşmelerine tanık oluyoruz. Bir kişinin hatasının başka birinin kaderini etkileyebileceğini, bazen en ağır yükün suçluların değil sessiz kalanların omuzlarında olduğunu güçlü bir şekilde hissettiriyor. Kitap ilerledikçe karakterlerin iç dünyalarına daha çok yaklaşıyor, onların yaşadığı vicdan muhasebelerini ve duygusal çatışmaları derinden hissediyorsunuz.
Yazarın kalemi oldukça etkileyici. Duyguları abartıya kaçmadan, samimi ve akıcı bir şekilde aktarması kitabın en güçlü yanlarından biri. Sayfalar ilerledikçe sadece karakterlerin hikâyesini değil, insan olmanın getirdiği yükleri de sorgulamaya başlıyorsunuz. Özellikle masumiyet kavramına farklı bir açıdan yaklaşması kitabı benim gözümde daha da özel kıldı. Hem düşündüren hem de duygusal olarak etkileyen, bitirdikten sonra uzun süre akılda kalan bir eserdi.
Kitabı okurken Leyleklerin göç zamanı verdikleri mücadele ve kayıplarına daha yakından bakmış oluyoruz. Aynı zamanda Semanın da kendi içinde verdiği mücadeleye tanık oluyoruz aşk mı önemli olan yoksa sadakat mi?
Masumiyetin Yükü, hayatın insanlara yüklediği sorumlulukları, vicdan muhasebesini ve alınan kararların sonuçlarını etkileyici bir şekilde ele alıyor. Karakterlerin yaşadığı iç çatışmalar ve duygusal mücadeleler hikâyeyi oldukça gerçekçi kılıyor. Yazarın akıcı kalemi sayesinde sayfalar hızla ilerlerken, kitap okuyucuya insan doğası ve masumiyet kavramı üzerine düşündürücü mesajlar bırakıyor..
Bir yanda leyleklerin hikayesine tanık olurken bir yandan da Nurullah , Sema , Aram ve Ahmet’in hikayesine tanık oluyoruz. Hem akıcı hem de aşırı etkileyici bir eserdi ben çok severek okudum ve herkese gönülden tavsiye ediyorum..