Puan vermedi·188 syf.····Okunma: 22 Mayıs 2026 23:54 Oya Mumcuoğlu - Atlasın Kızları
Herkese selamlar
Nasılsınız, neler yapıyorsunuz?
Bugün sizlere severek ve de hemcinslerimin hikayelerini okuyup öğrendiğim bir kitap ile geldim.
Kitabımızın adı Atlasın Kızları çünkü kitapta dünyanın her bir tarafından hikayesi bu kitapta anlatılan seyyah kadınların hikayeleri var.
Kitabın alt başlığı olan "Seyyah kadınların bilinmeyen hikayeleri" ni gördüğüm an kitaba olan merakım artmıştı bile.
Bugüne kadar gerek günlük hayatta gerek okullarda, derslerde gezi yapan, keşif yapan erkekler anlatıldı. Amerika kıtasını bulan da bir erkekti bir adada yaşam mücadelesi veren de... Peki ya onlar tüm bunları yaparken kadınlar boş mu durdu? Elbette ki onların da yüzyıllardır süregelen mücadeleleri vardı sadece çok azı kaleme alınmış ya da kendi adından söz ettirmişti.
İşte bu kitap tam da bu noktada farklılığıyla öne çıkıyor çünkü o dönemlerde kadınların neler yaptığını, nelerle mücadele edip hangi maceralara atıldığını okuyoruz bu kitapta.
Birbirinden farklı seyyah kadınların hikayesi anlatılsa da kitapta hepsinin hikayesinin başlangıç noktası aynıydı. Dışarda nasıl bir hayat olduğunu merak etmek ve o farklı dünyaları keşfetme cesareti göstermek. Belki de sizin de bazı adımları atmak için biraz merak ve cesaretlendirilmeye ihtiyacınız vardır.
Bu tarz kitaplar okumayı seviyorsanız mutlaka şans vermelisiniz.