2026 85. kitabı
#fundaokuyupyorumluyor @ceresyayinlari ndan çıkan @oyamumcuoglu nun kaleme aldığı #atlasınkızları adlı eseri de tarihe tanıklık yapıyor. Öyle ki tarih boyunca yapılan keşifler, uzun yolculuklar ve büyük maceralar anlatılırken çoğu zaman erkek isimleri ile karşılaştık. Ancak Atlasın Kızları, tarihin gölgesinde kalmış cesur kadınların hikâyelerini gün yüzüne çıkararak bu algıyı değiştiriyor. Yazar, dünyanın farklı coğrafyalarında sınırları zorlayan, toplumun dayattığı kurallara rağmen hayallerinin peşinden gitmekten vazgeçmeyen kadınların yaşamlarını akıcı ve ilgi çekici bir dille okuyucuya sunuyor. Kitapta yer alan kadınların ortak noktası ise, yaşadıkları dönemin tüm engellerine rağmen meraklarından ve keşfetme tutkularından asla vazgeçmemeleri. Kimi erkek kılığına girerek gemilerde çalışmış, kimi tek başına çölleri aşmış, kimi ise ulaşılması imkânsız görülen coğrafyalara ulaşarak tarihe adını yazdırmış. Atlasın Kızları, kadınların cesaretini, kararlılığını ve özgürlük arayışını anlatan; okurun bakış açısını genişleten, düşündüren ve ilham veren bir eser. Kitabı bitirdiğinizde hayallerinin peşinden gitmenin ve kalıpları kırmanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Tarihin görünmeyen sayfalarına ışık tutan bu kitap, özellikle güçlü kadın hikâyelerini okumayı sevenler için unutulmayacak bir okuma deneyimi sunuyor.
Atlasın KızlarıOya Mumcuoğlu · Ceres Yayınları · 20258 okunma