Bu kitabı da böyle kabul ettik.
2026 133. kitabı
İlk kitaba kıyasla yazım dilinin biraz daha olgunlaştığını hissettim. Anlatım hâlâ çok derin ya da atmosferik değil ama akıcılık açısından daha toparlanmış bir kitap olmuş. Fantastik dünya bu kitapta biraz daha açılır gibi oluyor. Evren hakkında küçük detaylar öğrenmeye başlıyoruz fakat buna rağmen dünya kurulumu hâlâ geri planda kalıyor. Yazarın asıl odağı yine karakterler arası çekim ve smut tarafı olmuş. Ve evet… smut seviyesi ilk kitabın bile üstüne çıkmış durumda. Bir noktadan sonra fantastik romantizmden çok yoğun erotik fantezi hissi vermeye başlıyor. Bu yüzden smut sevmeyen okurlara hitap edeceğini düşünmüyorum. Bunun dışında kitap oldukça hızlı okunuyor. Çok akıcı ilerliyor ve zihni yormayan, daha “çıtır çerezlik” bir okuma deneyimi sunuyor. Ciddi bir dünya kurulumu, psikolojik derinlik ya da güçlü akademi atmosferi beklerseniz hayal kırıklığı yaratabilir ama kafa dağıtmalık bir dark/paranormal romance olarak rahat okunuyor. Yazarın dili ilk kitaba göre gelişmiş olsa da hâlâ sık tekrar eden kalıp ifadeler dikkat çekiyor. Bu da bir süre sonra diyalogları ve anlatımı biraz tekdüze hissettirebiliyor. Sonuç olarak: Benim için edebi ya da duygusal açıdan çok güçlü bir kitap olmadı ama hızlı tüketilen, akıcı ve tamamen eğlence odaklı bir okuma deneyimiydi.
Küllerin GeceyarısıTessa Hale · Nox Yayınları · 202661 okunma