Tür: Romantik, Fantastik, Komedi
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Yılı: 2023
Oyuncular:Kim Yoo-jung — Do Do-hee
Song Kang — Jung Gu-won
Merhabalar kitap dostlarım yeni bir K-Drama dizisi ile karşınızdayım.
My Demon, son yılların en keyifli fantastik romantik dizilerinden biri. Özellikle Song Kang ve Kim Yoo-jung'un uyumu dizinin en güçlü yanı. İlk bölümlerde eğlenceli ve romantik bir atmosfer hakimken, ilerleyen bölümlerde duygusal ve dramatik sahneler ağırlık kazanıyor.
Gu-won'un kibirli ama zamanla sevginin ne demek olduğunu öğrenen karakter gelişimi çok hoş işlenmiş. Do Do-hee ise güçlü kadın karakterlerden hoşlananlar için oldukça tatmin edici bir başrol. Özellikle romantik sahneler hem estetik hem de duygusal açıdan oldukça etkileyici.
_______Konusu gelince ;My Demon, insanlarla anlaşma yaparak onların ruhları karşılığında dileklerini gerçekleştiren şeytan Jung Gu-won ile, güçlü ve soğukkanlı bir iş kadını olan Do Do-hee'nin yollarının kesişmesini anlatıyor.
Bir gün yaşanan gizemli bir olay sonucu Gu-won'un şeytani güçleri Do Do-hee'ye geçer. Güçlerini geri almak zorunda olan Gu-won, Do-hee'nin yanında kalmaya başlar. Başlangıçta birbirlerine katlanamayan ikili, zamanla hem geçmişlerinin sırlarıyla yüzleşir hem de aralarında beklenmedik bir aşk doğar.
Dizi yalnızca romantik bir hikâye sunmuyor; cinayet gizemleri, aile entrikaları ve kader temasıyla da izleyiciyi sürekli merakta bırakıyor
Kısacası, fantastik aşk hikâyelerini sevenler için sıcak, eğlenceli ve duygusal bir dizi. İzlerken hem güldüren hem de son bölümlerde kalbe dokunan yapımlardan biri. ½ /5