Masumiyet hepimiz için manevi hafiflik , gönlün rahat olmasını hatırlatır değil mi? Peki masumiyetin kimilerine yük olabileceğini düşündünüz mü ?
🪽Bazı kitapları farklı canlıların dilinden okuduk bir çocuğumuz. Peki bir leylek yukardan baktığında yalnızca insanların aşağıdaki yaşamında gelip - geçtiğini günlük yaşamındaki hareketlerini mi görür? Gönlündeki yükleri görebileceğini düşündünüz mü? Neden göç ediyorlar peki ? Seçtikleri yuvanın yüklerini bambaşka diyarlara götürmek için olmasın
Ahmet Haşim Güler kaleminden okuduğum Masumiyetin Yükü kitabında üstte sorduğum soruların birçoğunun cevabını bir leylekten dinledim ve aslında üstümüzden geçtiğinde gülümseyerek baktığım leylekler benim için daha bir anlam kazandı 🪽
🪽Kitapta Sema ve Aram aşkını, Nurullah'ın çaresiz bekleyişi, hazin sonları ve bir vefadan doğan beklenmeyen bir aşkı okuyoruz.
Başka milletten olan Aram ve Sema'nın kavuşamama sebebi olan fısıltılar, yargılayıcı çevre ...
Nurullahla başlayan hikayesini okurken yer yer duygulanacak yer yer kızacaksınız belki de ...
🪽Her bekleyişin mutlu sonla bitmeyişi beni yaraladı , "ah ne yaptın!" dediğim kısımlarını üzülerek okuduğum. Beklemediğim bir sahiplenişle tekrar ayağa kalkan bir aile ve sevginin iyileştirici gücünü gördüğümde umutlandığım bir eser oldu benim için.
🪽Göç esnasında yaşanan duyguları dahi incelikle işlemiş yazar
Siz de bekleyişleri, susmanın gücünü, sevgiyi, ö'lümü, umudu, yeniden başlamayı bir arada okumak isterseniz "Masumiyetin Yükü" tam size göre 🪽
Ahmet haşim güler
@camkiz_zey