2026 19. kitabı
Okunma: 10 Haziran 2026 23:49
Sizlere #engelsizokurlaokuyoruz grubumuzla okuduğumuz @semasoykan kaleminden #adsızroman kitabı ile geldim . Kitabımız : Neri’nin (Neriman’ın) anne ve babası intikam uğruna toprağa verilince; dedesi torunuma bir şey olmasın diyerek onu yurtdışına yollar. Neri büyüyüp genç bir kız olduğunda dedesinin onu her şeyden bu kadar uzak tutmasını kabullenmez. Herkesten habersiz İstanbul’a gelir. Eski evlerinde anneannesinden kalma küpü yıllardır tanıdığı antikacıya satmak ister. Tabi içinden çıkan mektuplardan habersizdir. . O mektuplar, Neri’nin anneannesinin Neri’ye bıraktığı adını koyamadığı romandır. Romanda anneannesinin akrabalarından çektiği zulümler, zorla memleketinden göç ettirilmek zorunda kalması, yani Çerkes Soykırımı’nı anlatır. . Bir tarafta Kafkasya savaşında olan Janset, Jankat ve Elbruz, bir tarafta gerçeklerini bulmaya çalışan Neri ve ona yardım etmeye çalışan Aras… . Aşk, ayrılık, vatan sevgisi, parçalanan hayatlar, her şeye rağmen ayakta durmaya çalışan köylüler, başka bir ülkeye gidince göçmen olanlar… . Hikayede her sayfa ayrı hüzün, her sayfa ayrı dram. Aşkı bile böyle dramla okuyacağımı düşünmezdim. . @semasoykan kaleminize sağlık. Sayenizde bilgileniyor sayenizde öğreniyoruz. Nice güzel kitaplarda buluşma umuduyla . Sizler okudunuz mu? Okuduysanız sevdiniz mi? . Kitaplarla ve sevgiyle kalınız
Adsız RomanSema Soykan · Alfa Yayıncılık · 2024905 okunma