2026 11. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2026 23:43
Farklı isimler tanımak, farklı kitaplar okumak çok hoşuma gidiyor, en azından aynı tarzlar için durup dinleniyor insan. Dr. Nilüfer' in kaleminden çıkan yoğun bakıma dair mektuplar var içerisinde. Dr. Nilüfer'in de kendi hayatı içerisinde mücadelesi var. Yanlış hatırlamıyorsam göğüs kanseriydi. Yoğun bakım hemşireleri tarafından kaleme alınan mektuplar hem bir hayata dönüş, hem de kayıp hikâyeleri okuyacaksınız. Yoğun bakımın adı soğuk ve tedirgin edici. Anneannem ve dedemi yoğun bakım sürecinde kaybetmiş biri olarak çok iyi duygularım yok o soğuk odaya dair. Kitabın içerisindeki mucize dönüşler, yas sürecini başlatacak kayıpları okurken Dr. Nilüfer ve ekip arkadaşlarının samimiyeti, desteklerinin yanı sıra bana çok fazla kendilerini övmüşler hissi uyandırdı. Öte yandan kendi hastalık sürecini okurken şifa diledim, düşündüm ki mektuplar ve doktorun hikâyesi tam bir metin hissi verseydi çok iyi olurdu. Ya hikâyelere yer ver ya da kendi yaşamına. Sözün kısası bir eksiklik vardı anlatımda.
Yoğun Bakımdan MektuplarDr. Nilüfer · Persesus Yayınları · 011 okunma