2026 62. kitabı
𝓨𝓮𝓻𝔂𝓾𝔃𝓾 𝓢𝓾𝓻𝓰𝓾𝓷𝓵𝓮𝓻𝓲 Herkese merhabalar, kısa ama etkileyici bir kitabın yorumuyla geldim Bu kitap bana savaşın en büyük yıkımının cephede değil, insanların arasında yaşandığını düşündürdü. Bir zamanlar aynı sokakları paylaşan insanların, korku ve önyargılar yüzünden birbirine yabancılaşması hikayenin en sarsıcı tarafıydı. Hasan’ın yolculuğunu okurken aslında bir insanın ait olduğu yeri değil, kendisini arayışına tanıklık ediyoruz. Gittiği her yerde biraz eksik, biraz yalnız kalması karaktere bir derinlik katmış. Thalia ile olan bağında ise büyük aşk sahnelerinden çok, yarım kalmış duyguların bıraktığı izler gözler önüne seriliyor. Kitapta Hasan’ın yolu, savaşta oğlunu kaybetmiş Theo ile kesişiyor. Aralarında kurulan bağ, insanlığın din, dil ve millet sınırlarını aşabilen en güçlü değerlerden biri olduğunu hatırlatıyor. Okuma serüvenim boyunca en çok dikkatimi çeken şey, insanların savaş sona erdikten sonra bile taşıdığı görünmez yaralardı. Evlerini kaybedenler kadar, geçmişlerini ve aidiyet duygularını kaybedenlerin hikayesi anlatılmış, okuyup etkilenmemek elde değil Yazarımız @suleaksunyazar , tarihi bir dönemi anlatırken insan tarafını merkeze almayı başarmış. Kitabı bitirdiğimde aklımda savaşlardan çok, birbirini anlamaya çalışan insanların öyküsü kaldı. Derinden etkileyen kitaplardan birisi olarak kitaplığımda yerini aldı, herkese tavsiye ederim
Yeryüzü SürgünleriŞule Akşun · Destek Yayınları · 202625 okunma