2026 114. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2026 00:00
Herkese Merhaba Bugün sizlere Adnan Arduman kaleminden Mart'ın Doğusu kitabının yorumu ile geldim Haziran ayının sıradaki kitabı 2026 yılı basımlı 304 sayfalık bir kitap •Hikaye, aslında çoğumuzun çok iyi bildiği o tanıdık monotonluk hissiyle başlıyor. 29 yaşındaki bilgisayar yazılımcısı Mart, anne ve babasından miras kalan evinde, kendi halinde, konforlu ama bir o kadar da amaçsız bir hayat sürüyor. Ta ki bir ev partisinde hoşlandığı kız olan Merve’nin ona sorduğu o tek bir soruya kadar: Hayatın anlamı ne? Bu soru Mart'ın zihninde bir kez dönmeye başlayınca bir daha durmuyor. Rasyonel, pozitif bilimle yoğrulmuş dünyası bu felsefi sorgulamayla sarsılıyor ve önce felsefenin kült başlangıç kitaplarını okumaya başlıyor, ardından gördüğü radikal bir rüyanın da etkisiyle annesinden kalan eczahaneyi satıp kendini Hindistan’ın mistik kollarına bırakıyor. •İstanbul’un tanıdık sokaklarından Jaipur’un Pembe Şehir mimarisine, Rüzgâr Sarayı'nın (Hawa Mahal) esintili pencerelerinden Su Sarayı'nın (Jal Mahal) dinginliğine uzanan bu yolculuk ilerledikçe işin rengi de değişiyor; karşısına çıkan mistik atmosferler, dini inançlar, büyüler, karma yasaları ve sarsıcı ilişkiler derken Mart adım adım kendi kabuğunu kırmaya başlıyor. •Mart’ın Doğusu, kişisel gelişim, mistisizm ve felsefe temalarını sevenlerin kesinlikle şans vermesi gereken, insanı kendi gerçekliğiyle yüzleştiren harika bir roman. Yazarımızın kalemine sağlık Okumayı ihmal etmeyin im t u b i s ʚĭɞ
Mart'ın DoğusuAdnan Arduman · Tara Kitap · 202610 okunma