·344 syf.····Okunma: 17 Haziran 2026 00:58 Serinin ilk kitabını hiç sevmediğim için bu kitaba önyargıyla başladım. Hatta puan verirken ilk kitaptan etkilenmemek için özellikle dikkat ettim. Bu yüzden beklentim çok düşük olmasına rağmen ikinci kitabın ilk kitaba göre daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Mükemmel miydi? Hayır. Ama en azından beni hikayenin içinde tutmayı başardı.
Kısaca konusundan bahsedecek olursam. Kiara, hem geçimini sağlamak hem de hasta babasının bakım masraflarını karşılayabilmek için iş bulmak zorunda olan bir genç kadın. Yeni başladığı işte resepsiyonist olarak çalışmaya başlıyor ancak zamanla çalıştığı şirketin göründüğü gibi olmadığını fark ediyor. Şirketin sahibi aslında İrlanda mafyasının lideri Liam Byrne.
Fakat hikayenin asıl kırılma noktası Kiara’nın iş yerinde yaşadığı olaylar oluyor. Çalıştığı şirkette tacize uğruyor ve susturulmak için tehdit ediliyor. Liam bu durumu fark ettiğinde ise olaylar tamamen farklı bir yöne evriliyor. Kiara kendisini ilk kez Liam’ın yanında güvende hissediyor ve hikaye bu noktadan sonra ikisinin ilişkisi üzerinden ilerlemeye başlıyor.
Kitabın en sevdiğim yanı olay örgüsü oldu. Genel akış sıkıcı değildi olaylar birbirini takip ediyor ve kitap kolay okunuyor. Özellikle mafya temasının hikayeye yedirilişi fena değildi. Sayfalar hızlı aktığı için okurken sıkılmadım ve merak duygusu belirli ölçüde korunabildi.
Ama karakterler arasındaki ilişki kısmı benim için kitabın en zayıf tarafıydı. Birbirlerinden çok hızlı etkileniyorlar ve bu etkilenmenin gelişim sürecini yeterince hissedemiyoruz. Birlikte geçirdikleri zamanlar, birbirlerini tanıma süreçleri ve duygusal yakınlaşmaları daha detaylı işlenebilirdi. Bu yüzden ilişkileri bana tam olarak geçmedi.
Bir diğer problemim ise yine erkek karakterle oldu. Sanırım bu yazarın erkek karakterleriyle bir türlü anlaşamıyorum. Liam, önceki kitaptaki erkek karakter kadar sinir bozucu değildi ama yine de sevdiğim bir karakter olamadı. Özellikle Kiara’dan zaman zaman bir insan gibi değil de sahip olduğu bir şeymiş gibi bahsetmesi beni rahatsız etti.
Daha da rahatsız edici olan nokta ise bazı düşünceleriydi. Kitap boyunca birkaç kez Kiara istemese bile onu ilişkiye zorlayabilecek kapasitede olduğunu düşündüğünü görüyoruz. Her ne kadar bunu uygulamasa da karakterin zihninden geçen bu tarz düşünceler beni sinirlendirdi. Çünkü benim için koruyucu ve karanlık bir karakter olmakla, karşı tarafın iradesini yok saymak arasında ciddi bir fark var. Bu yüzden Liam’a tam anlamıyla ısınamadım.
Genel olarak baktığımda kitap kötü değildi ama derinlik konusunda eksikleri vardı. Karakterlerin psikolojileri, ilişkilerinin gelişimi ve duygusal tarafı biraz daha detaylı işlenseydi çok daha etkileyici bir hikaye olabilirdi.
Benim için ortalama bir okumaydı. Ne çok sevdim ne de tamamen sevmedim. Eğer mafya kurgularını seviyorsanız ve çok derinlik beklemeden akıp giden bir hikaye okumak istiyorsanız bir şans verebilirsiniz. Ancak karakter dinamikleri ve ilişki gelişimi sizin için önemliyse bu noktada beklentinizi biraz düşük tutmanızda fayda var.