·376 syf.····Okunma: 06 Haziran 2026 23:05 Ailesi vahşice katledildikten sonra intikam yemini eden kadın karakter, gerçeğini saklayarak erkek kılığına girer ve orduya katılır. Amacı ailesinin ölümünün ardındaki kişileri bulmaktır. Bir görev sırasında yüzbaşı tarafından kadın olduğu fark edilse de bu sırrı yargılanmadan kabul edilir. İkili, ölümcül bir tuzağın ardından sığındıkları yaşlı çiftin evinde birbirlerini tanımaya başlar ve aralarında güçlü bir bağ oluşur. Ancak peşlerindeki düşmanlar yüzünden yaşlı çift hayatını kaybeder. Daha sonra Rusya'ya giden ekip, kadın karakterin ailesinin ölümüyle ilgili yeni ipuçlarının peşine düşer. Erkek karakterin babasının ölümüyle soruşturma çıkmaza girerken ikili arasındaki çekim giderek aşka dönüşür. Tam her şey yoluna girmeye başlamış gibi görünürken kadın karakter amcasından gelen çağrı üzerine gizlice buluşmaya gider. Erkek karakter onu terk edildiğini düşünerek takip eder ve buluşma sırasında amcanın kurduğu tuzak ortaya çıkar. Hikâye, erkek karakterin vurulması ve kadın karakterin büyük bir şok yaşamasıyla nefes kesici bir şekilde sona erer.
Benim yorumum: Rina Kent'in yazım stilini zaten sevdiğim için kitaba başlamam kolay oldu. Askerî atmosfer, gizli kimlik ve intikam konusu ilgimi çekse de kadın karakterin uzun süre erkek kılığıyla fark edilmemesi bana biraz mantık dışı geldi. Buna rağmen kadın ve erkek karakter arasındaki yavaş gelişen bağ hoşuma gitti. Özellikle yaşlı çiftin evinde geçen bölümler ikilinin birbirine yakınlaşmasını doğal hissettirdi. Kitabın sonunda gelen ihanet ve vurulma sahnesi ise ikinci kitaba geçmek istememe neden olacak kadar merak uyandırıcıydı.