·352 syf.····Okunma: 08 Haziran 2026 21:58 İlk kitabın sonunda vurulan yüzbaşı, kadın karakterin büyük çabaları sayesinde hayatta kalır ve Rusya'ya götürülür. Ancak uyandıktan sonra yaşadığı ihanet hissi nedeniyle kadın karakteri kendisinden uzaklaştırır. Zamanla aralarındaki buzlar erir ve ilişkileri her zamankinden daha güçlü bir hâl alır. Kadın karakter artık intikam arzusundan çok sevdiği adama odaklanmaya başlar. Bu sırada yüzbaşı, gücü ele geçirmek için güçlü bir ailenin kızıyla evleneceğine dair bir plan yürütmektedir. Kadın karakter bunu öğrendiğinde büyük bir yıkım yaşasa da yüzbaşı bunun yalnızca bir oyun olduğunu açıklar. Sevdiği kadını kaybetmek istemeyen yüzbaşı beklenmedik bir şekilde onunla evlenir ve güvenliği için altı ay boyunca gizli bir yerde yaşamasını ister. Her hafta onu ziyaret ederek birlikte geleceklerini kuracaklarına söz verir. Kadın karakter sonunda mutluluğu bulduğunu düşünürken hayatı yeniden altüst olur. Öldüğünü sandığı abisi ortaya çıkar ve yüzbaşının onu kandırdığını, evliliklerinin sahte olduğunu söyler. Dahası, yüzbaşının başka biriyle evlendiğini gösteren bir fotoğraf sunar. Kadın karakter buna inanmak istemese de tam kaçmaya çalıştıkları sırada saklandığı ev patlatılır. Bu olay, yüzbaşının onu öldürmeye çalıştığı düşüncesine kapılmasına neden olur ve hikâye büyük bir ihanet hissiyle sona erer.
Benim yorumum: Bu kitapta aksiyon ikinci planda kalırken duygusal çatışmalar daha ön plana çıktı. Özellikle yüzbaşının vurulmasından sonra yaşanan kırgınlıklar ve sonrasında yeniden yakınlaşmaları hoşuma gitti. Evlilik sahnesi serinin en mutlu anlarından biriydi ve karakterlerin birbirlerine olan bağlılığını daha net gösterdi. Ancak kitabın sonunda gelen fotoğraf, abinin ortaya çıkışı ve evin patlaması tüm mutluluğu bir anda yok etti. Bu son, üçüncü kitaba geçmek istememe neden olacak kadar merak uyandırıcıydı ve serinin en büyük yanlış anlaşılmalarından birini başlattı.