·192 syf.····Okunma: 17 Haziran 2026 23:32 Kristin Hannah - Mucizeler Yağarken
Kristin Hannahin okuduğum 4. kitabi ve en son Bülbülü okumustum ki bilenler bilir 10 üzerinden 9 belkide 10 puanlık bir kitapti.
Spoiler içerir
Mucizeler yağarken kitabini ilk okumaya basladigimda ne yalan söyleyeyim uyuz oldum yazar, kitap yazmış olmak için yazmış bunu dedim. Çünkü baş karakterimiz Joy kocasının kendisini kız kardeşiyle aldattigina tanık olmasiyla yasadigi zor dönemi atlatmaya çalışırken bir gün kiz kardeşi kapısına gelir hamile olduğunu ve evleneceklerini söyleyip davetiye verir. Gururlu kızımız kaldıramaz tabi öfkeyle kendini yollara vurur ve havalimana gider. Hazırlıksız hiç düşünmeden macera yaşamak ya da uzak kalmak artik neye sayarsaniz atlar bi uçağa.. Uçak kaza yapar kazadan yaralı kurtulur kendine geldiginde kaza mahaline gitmektense oradaki insanlardan kaçar bilmediği yollara düşer. Ha bide uçağa binerken gördüğü bi motelin broşürü onu etkiler. Bu düştüğü yollarin ucunda ne tesadufse o moteli bulur. Yine ne tuhaftır ki motelde müşteri yoktur satılıktır ve sadece baba ve oğlu yasamaktadir. Çok yakin zamanda anne ölmüştür. Çocuk depresiftir annenin hayaliyle zaman gecirir sürekli yaşıtlarına gore egitim konusunda geri kalmıştır destege ihtiyacı vardir vs. Kızımız çocukla saglam dostluk kurar oyunlar oynar okuma ve yazmayı ogrenmesinde yardımcı olur onu destekler ama bunları yasarlarken babamız kızı umursamaz pek hatta istemez konusmaz ne yaparsa ilişki adina cocugun "hadi baba joya şu olayı anlat", "hadi baba joy da gelsin", "hadi baba joyla dans et" gibi darlamalari üzerine yapar. Joy yakınlaşmaya çalışır adam karşılık vermez ama bu surecte beni irite eden basitce yasadigi evden sehirden uzaklasabilmesi, motelin viraneligine bakinca neler yapılması gerektiğini bilmesi çünkü onunda hep hayaliyMİŞ bir gün pansiyon işletmek, sonra çocuk icin daha once çocuk gelişimi eğitimi almış olduğundan nasıl yaklaşması gerektigini bilmesi konusunda bilgiliyMİŞ gibi geçmişten gelen taşı gedige koyan bilgi birikimi ve bu esnada baba kızımızın içini kipirtatmaya başlıyor felan yabi Wattpad kitaplari gibi geldim. Yani Daniel ile oglu Bobby'nin hayatında eksikler vardi ve hemen gittin sen mi doldurdun yani... Yahu kocan kardeşinle yatmis travmasini bu kadar mı hafif yaşıyorsun gibi..
Boyle düşünceler içinde okurken bir yerde bisey oldu...
İste ne olduysa da orda oldu.. Özür dileyerek soyluyorum ohaa oldum ve beklediğim Kristin sahneye çıktı. Kitabin sonu Kristinlik oldu.
Sonra kız kardeşiyle barıştı kocasını felan bağışlar gibi oldu, bunlari acikcasi hazmedemedim ama kitabin ismine münhasır bir sonu oldu.
Bu yorumumu iki arkadaşa yapmıştım oha olmadan once ve kitaba karşı ön yargılarını olusturdum muhtemelen. Onlardan erken görüş bildirdigim icin özür dilerim
Elbette bir Bülbül degil ama Kristin Hannah der okunur efenim.