2026 16. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2026 08:54
Bazı kitaplar bir hikâye anlatır, bazıları ise insanın kendi hayatına dönüp bakmasına neden olur. Hayatın Kaynağı, benim için ikinci gruba giren eserlerden biri oldu.Bu kitap; kalabalığın onayını almakla kendi doğrularının peşinden gitmek arasındaki mücadeleyi anlatıyor. Herkesin aynı düşünmesini beklediği bir dünyada, kendi aklıyla düşünen insanların neden çoğu zaman yalnız kaldığını gösteriyor. Okurken en çok dikkatimi çeken şey, insanın gerçek gücünün başkalarını yönetmekte değil, kendi karakterinden ödün vermemekte saklı olduğu fikriydi. Bazı kitaplar okunur ve rafa kaldırılır. Bazıları ise bittikten sonra uzun süre insanın zihninde yaşamaya devam eder. Hayatın Kaynağı benim için tam olarak böyle bir eserdi... Hayatın Kaynağı, bana şunu hatırlattı: İnsan, başkalarının alkışlarıyla büyümez; kendi vicdanına sadık kaldığı ölçüde yükselir. Kalabalığın onayını kazanmak kolaydır. Zor olan, yalnız kalsan bile doğru bildiğin yolda yürüyebilmektir. Bu kitap bir mimarın hikâyesinden çok, karakter sahibi olmanın bedelini anlatıyor.
Alıntı
Hayatın KaynağıAyn Rand · Pegasus Yayınları · 20213,736 okunma