Yeni bir kitap ile geldim Forvet
Ana Huang'ın nerdeyse bütün kitaplarını okumuşumdur. O yüzden yeni bir serinin ilk kitabını çıkarttı mı hemen okurum. Serinin adını bilmiyorum ama kapağından anlaşıldığı üzere serinin asıl teması spor romantizm Ve futbol.
Daha türkçeye çevrilmeden önce görüyordum sürekli pinterestten flan. Karakterlerin görselleri çıkıyordu önüme. Okumak da şimdiye nasip oldu.
Arka Kapağı:
O, İSTEDİĞİ AMA ASLA SAHİP
OLAMAYACAĞI TEK KADINDI.
Asher Donovan yaşayan bir efsane, Premier Lig'in gözbebeği ve -belki de-dünyanın en büyük futbolcusuydu. Ancak pervasız hareketleri ve yakın zamanda başka bir takıma transfer oluşuyla medyada büyük yankı uyandırmıştı. Ezeli rakibiyle takım arkadaşı olduktan sonra büyük bir kavga etmiş, bu yüzden de takımı şampiyonluğu elinden kaçırmıştı. Şimdiyse onunla bağ kurmak için yan yana antrenman yapmak zorundaydı.
Yaz boyunca bu antrenmanlara katılmak o kadar da zor olmamalıydı... Ta ki Asher yeni antrenörüyle tanışana kadar. Scarlett DuBois hem çok güzel hem de çok yetenekli bir kadındı ve Asher ne kadar uğraşırsa uğraşsın onu aklından çıkarmayı başaramıyordu. Fakat ortada bir problem vardı, o ezeli rakibinin kız kardeşiydi ve Asher'a tamamen yasaktı.
Scarlett DuBois, kariyeri trajik bir kazayla son bulan eski bir baş balerindi. Şimdi prestijli bir dans akademisinde eğitmenlik yapıyor olsa da hâlâ geçmişinin hayaletleriyle boğuşmaya devam ediyordu. Üstelik isteyeceği en son şey, bütün yazını Asher Donovan'la çapraz antrenman yaparak geçirmekti. Ancak ağabeyi acil bir durum nedeniyle Londra'dan ayrılınca, Scarlett kendini yakışıklı ve çekici forvet oyuncusuyla tehlikeli derecede
yakın bir mesafede bulmuştu.
İşin antrenman tarafıyla baş edebilirdi. Peki ya aşk tarafı ne olacaktı? Bu kesinlikle söz konusu dahi olamazdı, özellikle de kalbini kırabilme gücünü elinde tutan tek kişi o olduğunda...
İncelemeye gelirsek:
Ben kitabı okurken genel anlamda çok mutlu oldum. Çünkü normalde Ana Huang'ın kitaplarını okurken başta kitabın evrenine geçemiyorum tamamen. Fakat bu kitap da yazım dilinden mi ne?
Hızlı bir şekilde konuya adapte oldum. Ve bu beni çok mutlu etti.
Karakterlerin aşkını okurken o kadar samimi hissettim ki onlar ile. Tam anlatamıyorum şuan ne demek istediğimi ama şeyden örnek verebilirim: Yazarı Chloe Walsh olan Tommen erkekleri serisinin kitapları gibi. Daha doğrusu orada ki karakterlerin aşkını okuyo gibi hissettim. Yani demem o ki yazar bana aynı o seride olduğu gibi burada ki karakterlerin de aşkını, birbirlerine olan duygularını, arkadaş gibi aynı zamanda flörtöz bir şekilde konuşmalarını çok iyi yansıttı.
Kitabın 200 sayfalarına flan geldiğim de her şey o kadar, mükemmel ilerliyordu ki "bu kalan 300 sayfada bizi neler bekliyor" diye düşünmedim değil.
Hatta çok fazla düşündüğüm için bir zaman sonra içimde korku oluştu. Acaba okumasam mı devamını dedim çünkü dediğim gibi ilişkileri çok güzel, sorunsuz bir şekilde ilerlediği için ben onları öyle kabul ettim çoktan.
Aralarında kavga, küslük illa ki olacaktı ama ben onlara hiç yakıştırmıyordum böyle şeyleri.
Ama gel gör ki o sahneler bir şekilde yaşanıyor. Her kitap da olduğu gibi bu kitabın sonlarına doğru da karakterler arasında atlatılabilecek bir olay meydana geliyor. Ama sonrası mutlu son oluyor zaten.
(Sıkı bir okur olduğum için bunları artık ezbere biliyoruz malesef)
Kitaba başlamadan önce gözümü çok korkutmuştu. Kitaplığım da sürekli göz göze geliyordum bu kitapla. Neden diye soracak olursanız kendisinin sayfa sayısı 580 civarında flan. Korkmakta haklı olduğumu anlamışsınızdır o zaman.
Ama ben kitaba başladım mı su gibi akıp gitti. Yazım dili flan sizi hiç yormuyor, sadece ilk bölümler de Asher (erkek karakterin) futbol hakkında bir takım bilgileri bizimle paylaşıyor. Orada biraz sıkılabilirsiniz ama sakın kitabı bırakmayın devam edin eminim pişman olmayacaksınız.
Bu arada söylemeden geçemiyeceğim. Kitabımız da Futbolcu erkek & Balerin kız tropu içermekte.
Yani bu da demek oluyor ki bu kitap yenir yutulur.
Bu kitabın incelemesi de buraya kadardı
O zaman bir sonraki kitap incelemesinde görüşmek üzere
Hoşça kalın kitapla kalın
Bye