Puan vermedi·103 syf.····Okunma: 18 Haziran 2026 22:23 Safiye Hanım'ın vakfiyesini okuduğumda kandillerde Mevlid okunması , Miraç gecesinde Mirâciyye okunması ve ayrıca hatim okuyan, namaz kıldıran cami görevlilerine ücret vermek olsun Bursa'daki her türlü fakire sahip çıkması beni çok etkiledi. Allah ondan razı olsun. Mirâciyye geleneğinin yaşatılması ile ilgili Erzincan'da, Bursa'da ve Bosna'da uygulamaları ile ilgili de bilgiler edindim.
Mirâciyyenin bestelenmesi 1700 lü yıllarda Nâyî Osman Dede tarafından yapılmış. Sultan II.Mahmud döneminde Mirâciyye okuma geleneğinin altın asrı denilebilirmiş o dönem için. Sultan II.Mahmud'un Mirâciyye geleneğine destekleri olmuş. Tekkelerin onarılmasını ve tamiratını denetlemiş, saltanatı boyunca Mirâciyye ayinlerine katılmış ve o dönemde bütün tarikatların ayinlere katılımını desteklemiş. Mirâciyye okuma geleneği günümüzde uygulanıyormuş ama gittikçe unutuluyormuş.
Mirâciyye okuma geleneğine sahip çıkıp bu geleneği devam ettirmeliyiz. Böylelikle müminler arasında kardeşlik bağı güçlenir. Bir olarak düşünebiliriz.
( Kitabı okumak isteyenlere tavsiye ederim)