2026 41. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2026 17:40
Eski Facebook çalışanı Sarah Wynn Williams tarafından yazılan bu roman, bir sosyal medya platformu olan Facebook şirketinin perde arkasında yaşanan sıradışı olayları ve acımasız gerçekleri aktarır. İş hayatında aldığı kararların kişisel hayatını ne kadar gölgelediğini aktardığı bu eserinde,teknolojik şirketlerin kazanma hırsı uğruna etik değerleri hiçe saydığını aktarır. Sarah Wynn Williams Facebook şirketinin başta dünyayı daha iyi bir yere getireceği inancını taşaması nedeniyle şirket için birtakım fedakarlık yapsa da sonunda bunun daha fazlasının mümkün olamayacağını fark eder. İş hayatının bu acımasız gerçekleriyle yüzleşmesi onu bambaşka bir noktaya taşır. Uğruna fedakarlık yaptığını ifade ettiği şirketin çalışanlarına aynı cömertliği göstermediğinden yakınır. Zamanla içinde büyüyen boşluk özel hayatıyla iş hayatı arasında seçim yapmak zorunda bırakır Sarah’ı. Yazarın samimi dili ve kendi özel hayatını tüm şeffaflığı ile anlatması kitabı daha sürükleyici kılmış.Okurken hiç sıkılmadığım bir eser oldu. Güç,hırs ve kazanma uğruna teknoloji şirketlerinin neler yapabileceklerinin anlatıldığı bu roman size bilinmeyen güç dengelerini yeniden gösterecektir.
Umursamaz İnsanlarSarah Wynn-Williams · Destek Yayınları · 010 okunma