2026 57. kitabı
Çürümüş Kelimeler, yalnızca bir roman değil; insanın kendi iç dünyasına, geçmişine ve ilişkilerine dönüp bakmasını sağlayan düşündürücü bir yolculuk sunuyor. Kitabı okurken Arize'nin kendini, ailesini ve hayatın anlamını arayışına tanıklık ederken zaman zaman kendi sorgulamalarımla da yüzleştiğimi hissettim. Romanın en dikkat çekici yanı, insanın "doğal düşmanının" kim ya da ne olduğu sorusunu farklı yönleriyle ele alması. Sevgi, öfke, yalnızlık, pişmanlık ve affetme gibi duygular üzerinden ilerleyen hikâye, okuru sadece olayların peşinden sürüklemekle kalmıyor; aynı zamanda düşünmeye de davet ediyor. Arize'nin kayıp babasını ararken kendi eksik parçalarını da tamamlamaya çalışması, hikâyeye duygusal bir derinlik katıyor. Ayşen Yenilmez'in kalemi sade ama anlam yüklü. Özellikle kelimelerin insan hayatındaki etkisini vurgulayan bölümlerde, yazarın anlatımındaki şiirsel dokunuşlar dikkat çekiyor. Yer yer felsefi sorgulamalarla ilerleyen metin, ağırlaşmadan merakı canlı tutmayı başarıyor. Kitap boyunca cevaplardan çok soruların peşinden gidiliyor. Bu da hikâyeyi benim için daha etkileyici hâle getirdi. Karakterlerin yaşadıkları kadar düşündükleri ve hissettikleri de ön plana çıkıyor. Doğa, insan ruhu ve yaşamın iç içe geçtiği anlatım ise romana farklı bir atmosfer kazandırıyor. Eğer psikolojik derinliği olan, insan ilişkilerini ve içsel çatışmaları sorgulayan romanları seviyorsanız, Çürümüş Kelimeler ilginizi çekebilir. Benim için hem duygusal hem de düşündürücü bir okuma oldu. Özellikle "Kelimeler gerçekten hayatımızı şekillendirir mi?" sorusunu aklıma bırakarak son sayfasını kapattığım kitaplardan biri olarak hafızamda yer etti.
Çürümüş KelimelerAyşen Yenilmez · İkinci Adam Yayınları · 202559 okunma