Dreamland Milyarderleri serisinin yazarının başka bir serisi olan Yıldızlar Yarışının ilk kitabı Efsanenin yorumuyla geldim. Ben ilk seriyi genel olarak sevmiştim ama bu serinin ilk kitabı beklentimi karşılamadı maalesef.
Öncelikle konusundan biraz bahsetmek gerekirse başrol kadın karakterimiz Maya'nın mezun olması ve F1 pilotu abisinin de başka bir takıma geçmesiyle birlikte farklı ülkelere yarışlara gidip vloglar çekmesiyle hikaye başlıyor diyebiliriz. Abisinin yeni takımında başrol erkek karakter Noah var ve abisi Santiago ile araları da pek iyi değil. Kitabın devamında Maya ve Noah ilişkisini ve F1 yarışlarını okuyoruz.
Kitabı sevmememin nedeni şu karakterler ve ilişkiler çok duygusuz yazılmıştı. Abi kardeş ilişkileri olsun arkadaşlık ilişkileri olsun karakterlerin kişilikleri olsun bomboş şeyler okuyoruz. Çok iyiymiş muhteşemmiş gibi gösterilmeye çalışılan altı doldurulmamış şeylerdi hepsi. Kurgu açısından bakıldığında potansiyeli olan bir kurguydu bence yazarın daha anlamlı ele almasıyla gerçekten çok daha güzel bir eser ortaya çıkabilirdi.
Romantik bir kitap olduğu için belki beklentisi çok olmayanları sevindirebilir. Asla okunmaz demiyorum ama daha iyilerini okumuşsunuzdur kesinlikle.
Serinin devam kitapları da elimde bulunuyor. Bu yüzden seriye devam edeceğim ilk kitaptan daha iyi olmasını umut ediyorum.