2026 53. kitabı
Ahmet Şahin- Ali Gezginci / Türk Kültür ve Medeniyet Tarihimizden Notlar. Çelebice Söyleşiler. Çelebi dergisi bu zamana kadar Kitap Şuuru ailesinin bir ferdi iken, artık Çelebi Neşriyat adıyla yeni bir yol alıyor. Dergiye Oğuzhan Saygılı ile omuzlayan Ahmet Şahin ve Ali Gezginci yalnızca birer yayıncı değiller. Araştırma, incelemeleri ile Türk kültürüne büyük hizmetler yapmaktadırlar. Okuduğum eser ise, Çelebi dergisinde 2020-2025 yılları arasında yayınlanan 17 söyleşinin bir araya getirilerek basılmış halidir. Söyleşileri genelde derginin her yılın ilk sayısında yayınladığı Abide Şahsiyetlerimiz sayılarından seçilen söyleşilerdir. Kitapta yer alan söyleşiler, Türk kültür ve medeniyetinin farklı yönlerini temsil eden isimler üzerinden yapılmıştır. Sanattan edebiyata, musikiden tarihe, Türk bayrağından Türkçeye, masallardan öykücülüğe kadar pek çok farklı alanı kuşatan bu söyleşiler, sonuçta Türk Medeniyet havzasının unsurlarını bir araya getirmektedir. Okuyucu bu Abide Şahsiyetleri yakından tanırken, onlar da kendine örnek olacak nitelikler bulmakta zorlanmayacaktır. Eser aynı zamanda alanında araştırma yapacak araştırmacılar içinse bir kaynak değerindedir. #Kitapşuuruinsanlıkşuurudur.
Türk Kültür ve Medeniyet Tarihimizden NotlarAhmet Şahin · Post Yayınevi · 20252 okunma