2026 432. kitabı
"Yere Yakın Yıldızlara Uzak" isimli kitap, Emine Yavuz'un kaleme aldığı, internet üzerinde ve sosyal medyada geniş bir hayran kitlesine ulaştıktan sonra basılı kitap olarak okurlarla buluşan popüler bir fantastik ve aşk romanıdır. Yazarın hayal gücü ve akıcı anlatımıyla şekillenen bu eser, fantastik unsurlarla harmanlanmış gizemli ve sürükleyici bir kurguya sahiptir. Romanın konusu, fantastik bir evrende ya da sıra dışı güçlerin, gizemlerin hüküm sürdüğü bir atmosferde geçer. Başkarakterlerin yollarının kesişmesi, kaderlerinin birbirine bağlanması ve bu süreçte hem tehlikeli olaylarla mücadele edip hem de derin bir aşkın içine çekilmeleri anlatılır. Kitabın ismi, karakterlerin iç dünyasındaki yalnızlığı, dünyadaki çaresizliklerini ama buna rağmen hayallerine ve ulaşmak istedikleri o uzak, parlak geleceğe (yıldızlara) olan tutkulu inançlarını simgeler. Emine Yavuz, özellikle genç okurların büyük bir heyecanla takip ettiği, merak unsurunun bir an bile azalmadığı, duygusal iniş çıkışların ve aksiyonun dengeli bir şekilde işlendiği bir dil kullanır. Yere Yakın Yıldızlara Uzak; sadakat, fedakarlık, aşk ve aidiyet temaları üzerine kurulu, okuyucuyu fantastik dünyasında macera dolu bir yolculuğa çıkaran çağdaş bir gençlik ve fantastik kurgu romanıdır.
Yere Yakın Yıldızlara UzakEmine Tavuz · Epsilon Yayınevi · 201915,3bin okunma