2026 8. kitabı
Kişisel gelişim kitaplarına karşı toplumumuzda bir ön yargı mevcut. Aslında ben öyle birisi değilim. Doğru kitabın doğru kişilerde maksimum etkiyi sağlayabileceğine, Pollyanna olumlaması dışında realist bir akışta yazılmış tüm kitapların insanı geliştirebileceğine ve faydalı olabileceğine inanıyorum. Ancak bu kitabın kimseye 1 - 2 altı çizili cümle ve meditasyon tekniği dışında fayda sağlayacağına inanmıyorum. Öncelikle okunması çok çok yorucu bir kitap. Sürekli bir terapi - olumlama - durum değerlendirmesi - uzun soluklu cümleler. Bunlar sindirilmesi gereken, üzerinde uzun uzun çalışılması gereken ince detaylar. Yazar resmen bir solukta bombardımana tutmuş okuyucuyu. Ve kitap boyunca bir şeylerin farkına varmasını ve uyanışını beklediğimiz o karakter kitabın son sayfalarında çarçabuk o noktaya erişiyor. Sanki yazar yazmış yazmış yazmış, en son sıkılıp çarçabuk toparlamış gibi. Çok büyük umutlarla başladığım ama belki aklımda 1 - 2 cümlenin kalabildiği bir kitaptı.
Senin Hakkında Yedi Şey DüşündümBerrak Yurdakul · Destek Yayınları · 2018619 okunma