Sonsuz Suyun Kıyısında/ Işıl Işık
Sonsuz Suyun Kıyısında, hem tarihi atmosferi hem de kurgusu ile kendisine bağlayan bir eser. Yazarın sade ve sürükleyici anlatımıyla ve her sayfasında ne olacak diye merakla şu gibi akıp gidecek.
Kitap bizleri Çatalhöyük'ün o büyüleyici dünyasına, inançlarına ve insanların yaşam mücadelesine davet ediyor. Ve hatta Çatalhöyük kazılarında bir mezarın içinde kucağında bir erkek kafası ile gömülen kadının, Biblu'nun hikayesi.. Yazarımız bu olaydan esinlenerek karakterimiz Biblu ve hikayesi ortaya çıkmış ve beni etkileyen kısımlardan biri diyebilirim. Okurken o dünyaya, geçmişe, Biblu ile kapısız evlerin damlarında gezinip, hayaller kurduğu umut ettiği o küçük gökyüzü penceresinden sizler de bakacaksınız.
Biblu'nun yaşadıkları ve yanağındaki leke ile lanetli olduğu düşünülmesi yüzünden en yakınları tarafından ona karşı yaklaşımları okurken içinizi burkuyor.
Eğer güçlü kadın hikayeleri, Şamanizm ve mitoloji konularına ilgi duyuyorsanız kesinlikle tavsiye ederim. Ben severek okudum ve keşke kitap okumayan yakın çevrem için filmi/dizisi olsa dediğim bir eserdi. Şimdiden hepinize keyifli okumalar dilerim.
Sevgiyle ve kitapla kalın
@arkaikyazar