···Okunma: 24 Haziran 2026 20:26 Spiderwick Günceleri'nin 4. kitabı olan Gecenin Karanlığında'yı az önce bitirdim ve sıcağı sıcağına bir inceleme yazmak istedim.
Açıkçası, serinin diğer kitaplarına kıyasla bu cilt biraz sönük kalmış gibiydi. Hikayenin sonuna doğru serinin ana kötü karakterini nihayet kanlı canlı görmemiz dışında, tempoyu yükselten pek bir heyecan verici kısım yoktu. Bahsettiğim bu ana kötü karakter de başlangıçtaki o ürkütücü havasına rağmen beklentimin biraz altında kaldı. Yazarın karakteri ilk tanıtırken kullandığı kılık değiştirebilme özelliği ve fiziksel hareketlerindeki tekinsizlik ne kadar etkileyiciyse, finale doğru karakterin hikayedeki etkisi bir o kadar azaldı. Yine de kitabın sonunda asıl amacının ne olduğunu tam olarak anlamış bulunuyoruz.
Bu ciltte bende tek merak uyandıran nokta; ana kötü karakterin, yani Yutanhoyrat'ın o gizemli kılavuz kitabı nasıl ele geçirdiği sorusuydu. Tüm hikaye sanırım serinin sonu olan 5. kitapta düğümlenip tamamlanacak; onu da bugün içinde bitiririm diye düşünüyorum. Genel serinin yüksek temposuna nazaran biraz durağan kalsa da geçiş kitabı olması yönüyle benden 8/10 almayı başaran bir eser oldu.