·288 syf.····Okunma: 25 Haziran 2026 01:25 Bu kitabı övebildiğimiz kadar övelim herkes alsın okusun okuduktan sonra uzun uzun konuşalım istiyorum. Musa Aleyhisselam’ın hayatının anlatıldığı en güzel kitap olabilir. Yazardan okuduğum ilk kitap ve muhakkak diğer kitaplarına da bakacağım o kadar güzel ki.
Musa Aleyhisselam Kuran-ı Kerim’de en çok ismi geçen peygamber birçok surede peygamberlik süreci, mucizeleri bizlere anlatılmış. Doğumundan ölümüne kadar bütün insanlığa rehber niteliğinde bir peygamber. Bu kitapta ise yazar onların gözünden anlatıyor her şeyi.
Allah’ın kalbine koyduğu iman, sabır ve sükunet ile yavrusunu Nil nehrine bırakan Musa Aleyhisselam’ın annesi.
Nehirde bulduğu bebeği görür görmez kalbinde oluşan sevgi ile büyüten Hz. Asiye.
İmanı uğruna türlü zorluklara göğüs geren, bedeller ödeyen Maşita ve dahası.
Kitap bittiğinde verilen teslimiyetin altında kendinize bakarak eziliyorsunuz. İman uğruna nasıl savaşılmış, ne bedeller ödenmiş okudukça hayretler içerisinde kalıyorsunuz. O an kendinizle olan sorgunuz başlıyor.
Musa Aleyhisselam’ın hayatını bu şekilde okumak çok güzeldi farklı bir okuma deneyimi oldu çok beğendim.