2026 61. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2026 11:30
Merhabalar Dragon of Serisi’nin final kitabının yorumuyla geldim. İkinci kitap, Hayden’ın kaçırılmasıyla merak uyandıran bir noktada sona ermişti. Final kitabı da tam olarak bu olayın ardından başlıyor. Özellikle Nolan’ın hikâyeye daha aktif şekilde dahil olması, kitabın başlangıcında beklentilerimi yükseltmişti. Daha fazla aksiyon entrika okumayı beklerken ne yazık ki kitapta bu ivme uzun süre korunamadı. Serideki erkek karakterlerin büyük çoğunluğunun ejderha olması nedeniyle güçlü bir koruma içgüdüsü sergilemelerini bekliyordum. Fakat maalesef karakterler oldukça silik kalmıştı. Hayden yaşadığı zorlukların büyük kısmını kendi başına atlatırken, onu kurtarma veya destekleme konusunda erkek karakterleri neredeyse hiç göremedik. Hayden’ın ejderha dünyası için ne kadar önemli olduğu sürekli vurgulansa da, defalarca kaçırılması ve eşleri olarak tanıtılan karakterlerin çoğu zaman sadece konuşup harekete geçmemesi bir noktadan sonra istemsizce komik gelmeye başladı. Hatta bir süre sonra kendi kendime tutmayın küçük enişteleri diye dalga geçtiğimi itiraf etmeliyim. Kitabın bir diğer sorunu ise smut sahneleri ile olay örgüsü arasındaki dengesizlikti. Yanlış anlaşılmasın smut okumayı gayette seven bir okurum ama olaylar karekterler duygusal derinlik bakımından orantılı yazıldığında kesinlikle keyifli oluyor. Diğer yönler oldukça eksik olunca keyifi bırakın okumak sıkıcı olduhikâyenin asıl merak uyandıran noktaları geri planda kalmıştı anlayacağınız.Bu nedenle duygusal bağ kurmakta zorlandım. Özellikle finalde birçok önemli olayın son yirmi sayfaya sıkıştırılarak çözülmesi, hikâyenin etkisini ciddi şekilde azaltmıştı. Aslında kitapta oldukça ilgi çekici olabilecek potansiyel taşıyan olay örgüleri bulunuyordu. Ancak yazarın bu kısımları yüzeysel geçmesi, hikâyenin en büyük eksilerinden biri olmuş. Güçlü karakterler ve dikkat çekici fikirler okuyucunun beklentisini yükseltiyor; ancak bu potansiyelin tam anlamıyla kullanılamaması da beraberinde hayal kırıklığını getiriyor maalesef…bu seride benim için aklımda bu şekilde kalacak sanırım. Sonuç olarak, seri boyunca ilgi çekici fikirler ve merak uyandıran bir dünya kurgusu sunulsa da, final kitabı bu potansiyeli değerlendirmekte yetersiz kalmış. Güçlü olması gereken karakterlerin geri planda kalması, olayların aceleye getirilmiş hissi vermesi ve hikâyenin duygusal derinliğinin eksikliği nedeniyle benim için beklentilerin altında kalan bir final oldu diyerek yorumumu noktalıyorum
Alevlerin ŞafağıTessa Hale · Nox Yayınları · 202646 okunma