2026 36. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2026 23:38
Mumlar Sonuna Kadar Yanar Kırk bir yıl sonra gelen bir yüzleşme... Geçmişin acı gerçekleri, sabahın ilk ışıklarına kadar, yani mumlar sonuna kadar yanana dek konuşulur. General Henrik, yıllardır eski dostunun döneceği günü beklemektedir. Onun amacı yalnızca eski bir arkadaşıyla yeniden bir araya gelmek değildir; yıllar önce yaşanan ihanetin, kıskançlığın ve kaçışın ardındaki gerçekleri öğrenmektir. Beklenen gün geldiğinde ise cevabını aslında bildiği soruları yeniden sormaya başlar. Çünkü bazen gerçeği bilmek yeterli değildir. O gerçeği, karşındaki insanın gözlerine bakarak ve yıllardır zihnini meşgul eden sorulara kendi ağzından cevap almak istersin. Generalde aradığı cevabı tam kırk bir yıl sonra o gözlere bakarak alır. Dostluk, aşk, sadakat, ihanet ve insan ruhunun en karmaşık duyguları üzerine kurulu bu eser, tek bir gecede geçen uzun bir hesaplaşmayı anlatırken okuru da geçmişle yüzleşmeye davet ediyor. Bazı soruların cevabı yıllar sonra gelse de, insan yine de onları duymak ister. Okunması gereken bir eser olduğunu düşünüyorum. Keyifli okumalar dilerim.
Mumlar Sonuna Kadar YanarSándor Márai · Yapı Kredi Yayınları · 20246,7bin okunma