2026 64. kitabı
TROYA'NIN EMANETİ - KAYITLARIN PEŞİNDE Serpil Ünal Herkese merhaba! Bugün sizi tarih, gizem ve dostluk dolu, sayfaları heyecanla çevireceğiniz harika bir macera ile tanıştırmak istiyorum. Yaz dönemine renk katacak, hem 8 yaş üzeri genç kitapseverlerin hem de biz yetişkinlerin keyifle okuyacağı bir öneriyle geldim! Ece; okulun gürültüsünden, kalabalığından ve tekdüzeliğinden bunaldığı anlarda soluğu kütüphanede alan bir öğrenci. Kütüphane onun için sadece bir sığınak değil; yeni bilgilerle baş başa kalıp zihnini dinlendirdiği sihirli bir oda. Yine kütüphanede geçirdiği günlerden birinde, yakında okulla birlikte gidecekleri Çanakkale gezisi için kaynak kitaplar aramaya başlar. Tam bu sırada rafların arasında saklanmış, diğerlerinden çok farklı bir defter dikkatini çeker. Üzerinde esrarengiz bir şekilde "Saha Notları Troya 1978" yazmaktadır. Ece defterin gizemini çözmeye çalışırken, arkadaşları Mert ve Deniz de ona katılır. Kararsızlık ve merak arasında gidip gelen Üç Kafadar, sonunda kendilerini tutamayarak defterin sayfalarını aralar. İlk sayfada tek bir cümle onları karşılar: "İsteyene değil, hak edene..." Macera burada da bitmez; diğer sayfalarda üç farklı sembol yer almaktadır: Bir rüzgâr gülü Üç yatay çizgi Özel bir damga Ve altında şu gizemli not yazılıdır: "Rüzgârı oku, katmanı anla, envanteri çöz. Üçü birleşmeden emanet yerini söylemez!" Tam da Çanakkale'deki Troya antik kenti gezisi öncesinde karşılarına çıkan bu defter, çocuklar için adeta büyük bir maceranın kapılarını aralar. Gezi günü geldiğinde çocukların heyecanı her zamankinden çok daha fazladır. Çünkü onları çözülmesi gereken sırlar, şifreli mesajlar ve peşlerindeki gizemli gölgeler beklemektedir! Troya'nın Emaneti, tarihi zenginlikleri, merak uyandıran şifreleri ve sarsılmaz bir dostluk hikayesini bir araya getiren çok sürükleyici bir kitap. Akıcı dili sayesinde bir solukta okunuyor. Çocuklara tarihi sevdirmek ve onlara harika bir yaz aktivitesi sunmak için kesinlikle harika bir tavsiyedir. Yeni kitaplarda buluşmak üzere #TroyaninEmaneti #SerpilÜnal
Troya'nın EmanetiSerpil Ünal · Rotaris Yayınları · 20261 okunma