2026 38. kitabı
Okunma: 26 Haziran 2026 22:02
Bugün size, sayfalarını çevirirken boğazımın düğümlendiği, gerçek yaşam öykülerinden uyarlanan etkileyici bir kitaptan bahsetmek istiyorum. Türk Damarı, Alim Serkan Cesur'un gerçek bir hayat hikâyesinden uyarladığı tarihî bir romandır. Kitapta Osmanlı'nın son dönemleri, Balkan Savaşları, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı anlatılır. Hikâyenin merkezinde, vatanı için yıllarca cepheden cepheye savaşan Hamit Çavuş vardır. Savaşın yalnızca cephede değil, aileler üzerinde de bıraktığı acılar anlatılır. Gerçek fotoğraflar ve belgelerle desteklenen kitap, vatan sevgisi, fedakârlık ve bağımsızlık mücadelesini etkileyici bir şekilde işler. Hamit Çavuş, yaklaşık 11 yıl boyunca Balkan Savaşları, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda görev yapar. Açlık, hastalık ve yokluk içinde mücadele eder, birçok arkadaşını şehit verir ama vatanını savunmaktan vazgeçmez. Savaşın ardından köyüne dönerek mütevazı bir hayat sürer. Onun hikâyesi, Türk askerinin cesaretini, fedakârlığını ve vatan sevgisini temsil etmektedir. Savaşın sadece zaferlerini değil; açlığı, yokluğu, esareti ve verilen büyük fedakârlıkları da tüm gerçekliğiyle hissettiriyor. Bugün özgürce üzerinde yaşadığımız bu toprakların hangi bedeller ödenerek kazanıldığını hatırlatırken, hak ettiği değeri görememiş kahramanlara da vefa niteliği taşıyor. Tarihî roman ve belgesel türünü sevenler için etkileyici ve düşündürücü bir eser.
Türk DamarıAlim Serkan Cesur · İkinci Adam Yayınları · 202624 okunma