Spoiler Var Dikkat
2026 21. kitabı
Efsane bir konunun berbat bir yazarın elinde mahvolmasının maddi kanıtı bu kitap. İlk kitabını 10. sınıfta falan okumuştum ve bir liseli olarak (ki o zamanlar burçları vs severdim) sevmiştim lakin o zaman bile anlatımın ne kadar yavan ve yüzeysel olduğunu fark etmiştim. Geçen sene indirimde iki kitabını buldum hemen aldım. İlk kitabını tekrar okuyunca keşke almasaydım dedim. Hatırladığımdan daha kötüymüş. 12 gezegenden oluşan bir galaktik sistem var, her gezegen bir burca göre ayrılmış. Her gezegenin insanının belli özellikleri var dış görünüşleri de ona göre değişiyor. Bu sistemde bazı insanlar yıldızlara bakarak kahinlik yapıyor. Anakarakterimiz de bu sistemde üst düzey akademik eğitim alan genç bir kızımız. Kendisi yengeçli. Mc yıldızlara bakarken bir tehtid görüyor bu da 13. burçmuş. reddedilen burç ve bu burç saldırılar vs yapıyor. Mc de bu sırada yengeçin başına geçiyor. falan filan konu kısaca o kadar güzel ki AMA bu kadar olay olurken kızımız sadece hangi oğlana aşık olsam aman hangisiyle evlensem güzel değilim ben lider olamam vs vs diyor. İkinci kitapta da 13'e karşı savaşmaya çalışıyorlar ama cidden isyan savaş vs o kadar geri plandaki. Hayatımda gördüğüm en karakter gelişimi olmayan MC olabilir. Kız her daim ben başaramam edemem diyip sonra da sözünde durarak dünyanın en aptalca kararlarını alıyor. Çevresindeki herkeste durup durup kızı övüyor. Asla kızdan nefret eden biri yok ilahe sanki. Yazar Hunger Games, Star Wars gibi direniş hikayesi yazabilecekken 16 yaşında kaçak telefonundan wattpade ıslak rüyasını yazan liseli kızlara dönmüş. Bir önceki bölümde gemiye saldırı düzenleniyor birileri ölüyor sonra bi anda anakarakterimiz gidip yeni manitasıyla exini konuşuyor. Kanka iyi misin???? Öleceksiniz kendinize mi gelseniz. Şehirlere bombalar yağardı biz durmadan s*vişirdik demişler resmen. ya bi de biz de 16-17 yaşlarını yaşadık ama ekstrem olaylar olurken ilk önce new manitaya sonra da ex manitaya gidip sarılmadık yani. Mesela savaş sahnelerini önemli anları yarım sayfada anlatırken 3 sayfa flörtleşme okuyoruz. Distopik bilim-kurgu falan beklerken romantik kitaba evrildi ya. keşke şu kitabın haklarını iyi bilimkurgu yazan birine satsa (İki tane daha devam kitabı varmış ama Türkçeye daha çevrilmemiş.) Eğer çevrenizde ortaokula giden ve weirdo olan bir kız varsa ya da burçlara takıntılı biri varsa kesinlikle sever hediye edebilirsiniz. Onun dışında baya çerezlik 2 günde bitecek bir kitap.
Gezgin YıldızRomina Russell · Pegasus Yayınları · 201788 okunma