Kişisel Yorumum
2026 32. kitabı
Senai Demirci, Oruç Psikolojisi kitabında orucu sadece belirli saatlerde aç ve susuz kalmaktan ibaret fizyolojik bir ibadet olarak değil, insan psikolojisini ve ruhunu dönüştüren muazzam bir "içsel yolculuk" olarak ele alıyor. Yazarın kendine has, akıcı ve şairane üslubu, okuyucuyu modern dünyanın getirdiği hız ve tüketim çılgınlığı üzerine yeniden düşünmeye davet ediyor. Kitap boyunca orucun; iradeyi nasıl çelikleştirdiğini, insanı kendi egosuyla nasıl yüzleştirdiğini ve kalbi gereksiz kalabalıklardan nasıl arındırdığını çok duru bir dille anlatıyor. Kitaptan Öne Çıkan Detaylar: Farkındalık: Kitap, modern insanın en büyük sorunu olan "sürekli tüketme" arzusuna oruçla nasıl dur denilebileceğini psikolojik analizlerle temellendiriyor. Akıcılık: Ağır ve didaktik bir dil yerine, kalbe dokunan, samimi ve düşündürücü bir anlatım hakim. Derinlik: Orucun insan tasavvurundaki ve iç dünyasındaki yerini ayetler ve felsefi bakış açılarıyla harmanlayarak sunuyor. Sonuç olarak; Ramazan ayını veya tuttuğumuz her orucu daha bilinçli, daha derin ve ruhuna vakıf olarak yaşamak isteyen herkesin kütüphanesinde bulunması gereken bir başucu eseri. Sadece bedenen değil, ruhen de bir arınma arayanlara kesinlikle tavsiye ederim.
Oruç PsikolojisiSenai Demirci · Aile Yayınları · 20265 okunma