2026 8. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2026 16:59
Bu kitap uzun zamandır okuduğum en etkileyici kitaplardan biri oldu. Kurgusu o kadar ince ince işlenmiş ki ilk başta okuduğun bazı hikâyelerin ve detayların ilerleyen bölümlerde tekrar karşına çıkıp anlam kazanması beni gerçekten hayran bıraktı. Her şey öylesine ustaca birbirine bağlanmış ki hiçbir detay boşa yazılmamış hissi veriyor. Kitapta altı çizilesi o kadar çok cümle vardı ki neredeyse her bölümde durup bir şeylerin altını çizmek istedim. Bazı cümleler gerçekten insanın içine işliyor. Okurken sadece bir kitap okumadım sanki; karakterlerle birlikte yaşadım. Tasvirler ve betimlemeler o kadar başarılıydı ki olayları sadece okumuyorsunuz, adeta görüp duyuyorsunuz. Üstelik bunu yaparken bir an bile sıkmıyor. Yana ve Harriet’in hikâyelerinin bu kadar güzel bağlanması ve iki zamanın eş zamanlı olarak bu kadar anlaşılır bir şekilde aktarılması da bence kitabın en güçlü yanlarından biriydi. Her şey tam kararındaydı; ne kafa karıştırıyor ne de kopuk hissettiriyordu. Yer yer durup ağladığım bir kitap oldu. Bitirdiğimde geriye sadece çok etkileyici bir hikâye değil, uzun süre aklımdan çıkmayacağını düşündüğüm karakterler ve cümleler kaldı. Kesinlikle uzun süre unutamayacağım kitaplardan biri.
Malma İstasyonuAlex Schulman · Timaş Yayınları · 20245,5bin okunma