2026 23. kitabı
Tarihi romanları seven biri olarak Elveda Güzel Vatanım, beklentilerimi fazlasıyla karşıladı. Gerçek tarihî olaylarla kurgunun başarılı bir şekilde harmanlanması, kitabı yalnızca sürükleyici değil aynı zamanda düşündürücü hâle getiriyor. Dönemin siyasi atmosferi, yaşanan çalkantılar ve karakterlerin yaşadığı ikilemler oldukça etkileyici bir şekilde aktarılmış. En çok hoşuma giden yönü, tarihî kişilikleri sadece isim olarak kullanmak yerine onların duygu ve düşüncelerini de hissettirebilmesiydi. Kitap boyunca vatan sevgisi, fedakârlık, ihanet ve sadakat gibi kavramlar üzerinde düşünmeden edemiyorsunuz. Anlatım dili akıcı olduğu için sayfalar hızla ilerliyor. Zaman zaman temposu sakinleşse de bu bölümler, karakterleri daha iyi tanımaya katkı sağlıyor. Kitabı bitirdiğimde hem etkileyici bir hikâye okumuş hem de yakın tarihimize farklı bir bakış açısıyla yaklaşmış gibi hissettim. Tarihî romanlardan hoşlananlara, kurgu ile gerçeğin başarılı bir şekilde buluştuğu bu eseri gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.
Elveda Güzel VatanımAhmet Ümit · Yapı Kredi Yayınları · 202014bin okunma