Bırakın yapsınlar ne ala memleket
2026 10. kitabı
Okunma: 28 Haziran 2026 14:22
Uzun süre elimde dolaşmış olan kitap sonunda bitti. Açıkçası maksimum 200 sayfada anlatılacak şeyler neden aynı cümleler farklı sırada tekrarlanarak 400’e yakın sayfaya çıkarılır anlamıyorum. Rus yazarların kelime başı aldığı ücretler devam mı ediyor? Başta hoş güzel ilerledi. Kişinin kendisini baz alarak daha sağlıklı bakış açıları geliştirmesi ve kendini daha az stresli hissetmesini sağlayacak tavsiyeler vardı. Çevremizdeki kişileri olayları kabul edip kendimizi bunun üzerine stresten kurtarmak güzel iş. Ama neden tek biz yapıyoruz? Bir şey yaptıracaz aman fazla yüklenmeyelim direnç gösterir aman farklı kelimeler kullanalım kalbi kırılır . Karşıdakinin beyni yok mu neden biz kendimizi yıpratıyoruz en doğru yolu bulcaz diye. Hataysa hata hayatın parçası yanlışsam ne olmuş. Herkesi düşüneceksek kafayı yeriz. Beğendiğim tavsiyelerinden biri kişinin kendi hayatına odaklanması,karşılaştırmalardan uzaklaşması üzerine idi. Romantik ilişki tavsiyeleri de reels makyaj videosu eşliğinde tavsiye veren kişilerin videosundan hallice idi. Kim kimden görmüş bilemem araştırmaya değecek bir konu da değil. Uzatmasa 7 verirdim ama gereksiz uzatmış. Toplasam kitaptaki gerçek hayatta yararlanacağım fikir sayısı %10 falandı. Geri kalan ya uç fikirlerdi ya da aynı cümlelerin tekrarı idi. New York bestseller her hafta belirleniyormuş. Ben de bu kitaplar ne kadar çok diyordum. Bu nasıl girmiş de. Ama anladım..
Bırak Yapsınlar TeorisiMel Robbins · Nepal Kitap Yayınları · 20251,358 okunma