2026 5. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2026 11:35
Yanına Gittiğimizde “Yanına Gittiğimizde”, insanın en çok kendisiyle yaptığı yolculuğu anlatan bir şiir kitabı. Ömer Yalçınova, süslü ve gösterişli bir dil yerine sade ama etkili bir anlatımı tercih ediyor. Şiirlerde yalnızlık, kaygı, yorgunluk, kendini suçlama ve yeniden ayağa kalkma çabası sıkça karşımıza çıkıyor. Kitabı okurken şairin bazen bir dost gibi, bazen de insanın iç sesi gibi konuştuğunu hissettim. Özellikle modern hayatın yükleri altında ezilen, sürekli kendini sorgulayan insanların bu şiirlerde kendilerinden bir parça bulabileceğini düşünüyorum. Bazı dizeler uzun süre zihinde kalıyor; çünkü büyük iddialar yerine samimi duygular taşıyor. Kitabın en sevdiğim yanı, okuru duygusal bir yoğunluğa sürüklerken bunu abartılı bir melankoliye dönüştürmemesi oldu. Sessiz, dingin ve içe dönük bir atmosferi var. Bir oturuşta bitirilebilecek kadar kısa olsa da etkisi uzun süren şiirlerden oluşuyor. Şiirle arası iyi olanlara da yeni başlayanlara da hitap edebilecek, sakin ama derinlikli bir kitap. Benim için 10 üzerinden 8 puanlık bir okuma deneyimiydi.
Yanına GittiğimizdeÖmer Yalçınova · Muhit Kitap · 202052 okunma