·305 syf.····Okunma: 28 Haziran 2026 20:33 Dar zamanlar üçlemesi.
Ölmeye Yatmak: Üçlemenin ilk kitabıdır. Hayatı sorgulayan ve Cumhuriyet' in ilk yıllarına, modernleşmeye uymaya çalışan, yeni bir kimlik ve özgürlük arayışında olan Aysel' in hikayesini okuyoruz.
Bir Düğün Gecesi: Bir düğün davetinde toplanmış olan farklı kesimlerden kişilerin zihninden (Aysel' in yakınları) 1970' lerin siyasi ve toplumsal olgularını okuyoruz.
Hayır: Üçlemenin son kitabıdır. Aysel' in geçmiş ile hesaplaşmalarını, yaşlılığını, yalnızlığını, hayatını sorgulamasını daha olgun bir anlatım ile okuyoruz.
Bu üç kitapta Cumhuriyet' in ilk aydınlarının yaşamış oldukları zorluklar ve yaklaşık 50 yıllık bir zaman diliminde bireyin içsel mücadelesi, Türkiye' nin siyasi ve toplumsal dönüşümleri farklı kişilerin zihninden ve ana karakter olan Aysel' in zihninden ve yaşadığı olaylar üzerinden aktarılmaktadır.
Üçü arasından en beğendiğim Ölmeye Yatmak oldu. Bir Düğün Gecesi' nde akışı takip etmekte ve hikayeyi kimin zihninden okuduğumu anlamakta biraz zorlandım. Hayır ise diğer ikisine göre olaylar açısından daha basit geldi. Üç kitabı arka arkaya okuduğumda farklı dönemlere tanıklık etmeyi sevdim. Üçüne puanım 7/10.