Puan vermedi·531 syf.····Okunma: 28 Haziran 2026 23:10 Gerilim -polisiye tarzındaki bu romanında Simmel, yine toplumsal sorunlara, insan psikolojisine ,insan vicdanına ölüm ve sonrasına dair sorular,sorgulamalar yapmaktadır.
İkinci Dünya savaşı sonrası silahlanma ve özellikle nükleer silah yarışının yarattığı korku, Almanya'daki neonazilerin özellikle Türk düşmanlığı gibi toplumsal siyasal sorunların yanında, bir suçlunun vicdanına nasıl yenik düştüğünü de göstermektedir.
Kitabın asıl sorgusu ise kişi geçmişini silebilir mi,geçmişinden bağımsız yeni bir dünya kurabilir mi sorusudur. Geçmişinden tamamen kaçıp kurtulmak ve Bambaşka biri olmak mümkün müdür?
Kitabın baş kahramanı Parisli ünlü avukat Duhamel, bir uçak kazasından kurtulunca yeni bir kimliğe bürünür,ancak geçmişi peşini bırakmaz. Kitap hayatın akışına uygun sürpriz bir sonla biter.