Müslümanlar olarak neden geri kaldık?
#Sanatta geri kaldık.Çünkü ALLAH'ın haram demediği müziğe,resime ve heykele uydurma hadisler yüzünden haram dediler ama ➡️Hz.Süleyman'ın heykeller yaptığını söyleyen ayet pek de umurlarında değildi.(34:13) #Bilimde geri kaldık.Çünkü anlattıkları dinle bilim ilgisizdi.Batı yükselmeye devam ederken bizler gereksiz ayrıntıları tartışmaya devam ediyorduk. ➡️ALLAH evrenin yaratılışını düşünen ve doğaya bakan insan tipini övdüğü ayetten haberleri yoktu.(3:191) #Aklı kullanmakta geri kaldık.Çünkü aklı işletmek onlara göre sadece insanı saptıran bir şeydi.Körü körüne inancı daha makul görüyorlardı. ➡️ALLAH'ın aklını kullanmayan pislik içindedir dediğini önemsememişlerdi.(10:100) #Adalette geri kaldık.Çünkü Kur'an'a değil gönül arzusuna Kur'an dışı kaynaklara veriliyordu. ➡️ALLAH'ın,ananın babanın zararına da olsa doğruyu söyle diyen ayet de umurlarında değildi.(4:135) ➡️➡️➡️Geri kaldık birçok nedenimiz var elbette ama en büyük nedenimiz "Kur'an'sızlık.
Din
Süleyman kardeşim, metnin kaynağı neresi? Sentez mi yaptın?
Kendimce bir çözümleme yaptım abi.Kaynak deyince ayetler var.
Bu yorum görüntülenemiyor
ALİ İMRAN-191 beni bilim insanı olmaya ve evreni anlamaya yönelten ayetlerden başlıcası. Harika! Bir amaca yönelmemi sağladığını söyleyebilirim.
Ne mutlu sana mert kardeşim, ALLAH muvaffak etsin seni de bizleri de.