''Kime sorsan: 'Önemli Olan İnsanın iç güzelliğidir.'der. Ama insanoğlu işte; dışını beğenmediği birinin içini merak etmez. ~ Sadi-i Şirazi ~
Kim ne derse desin, görüntü düşünceden önce yer alıyor. ( Frida Kahlo kitabından alıntıdır..)
Önemli olan iç güzelliğidir,deyip bir hamam böceğini avuçlayan kimse görmedim henüz
Önemli olan iç güzellik olsaydı çiçek arıların dikkatini çekmek için uğraşmazdı. -Paul Coelho-
Sadi Şirazi gibi âlim, İslam bilgini ve güçlü bir şairin bu sözü söylediğine inandınız mı? Koskoca tasavvuf ehli adamın ne işi olur iç güzellik, dış güzellikle. :D
Bence burada söylenmek istenen 'görmek'. Dışı çirkin olana bakmıyoruz belki çünkü içini görmüyoruz. Ya da ön yargımız göstermiyor. Ama görebilince... Aşk da böyledir mesela. İçini gördüğün kadar. İşte güzellik bitence, gidince, yaşlılık gelince de böyle sever mi beni diye endişelen çağımız gençlerinin hastalığına teşhisi ben görememek olarak koyuyorum siz ister kör ister âmâ ister başka bir şey deyin.
KARAT ; çünkü sizin de gözleriniz açılmamıştı. Henüz küçüktünüz. Şuan bir fare yavrusu görseniz,tepkiniz ne olur?
Bu yorum görüntülenemiyor