Kitap okurken beğendiğiniz kısımların altını çiziyor musunuz yoksa kıyamıyor musunuz ?
Anket
Kıyamıyordum başlarda artık çiziyorum renkli kalemlerle. Yıllar sonra açıp çizdiğim yerleri okurken nasıl hissedeceğimi merak ediyorum. Çizdiğimiz satırları kendimizden bir şeyler bulduğumuz için çiziyouz. Hatta o anki ruh halimizi birebir yansıtıyor bazen o satırlar. Yıllar sonrasına değerli bir anı olacağını düşünüyorum.
Ben kitapların altını çizmeye kiyamam benim icin kitapların hepsinin ruhu vardır😊
S
Bir bağ oluşuyor gerçekten 🤗
Altını çizerim. Cümleyi tırnak içine alırım. << >> şeklinde işaretlerim. Paragrafın yanına başlık atarım. Xxx veya x şeklinde önemine göre işaretlerim. Kitapların son 1 2 sayfası boş olur, oraya başlık ve sayfa numaraları ile not koyarım. Sarı fosforlu kalemle işaretlerim (sarı dikkati artırır). Word dosyası açıp oraya notlar ve alıntılar yerleştiririm. Küçük kağıtlara notlar alarak yatağıma yatınca görebileceğim şekilde bir yere yapıştırırım.
:))
Kıyamadığım tertemiz tek bir kitabım var ve o kitaba kıyamadığım için çok pişmanım.
Fosforlu kalemle ve farklı stillerde çizince kitap daha da iyi duruyor. Tabi önemli olan altını çizdiğim yerin akılda kalması ki kesinlikle kalıcılığı arttırıyor.
S
Sağ olun,hiç denemeyeceğim o zaman :D